![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer:
10-12 kyllinglår uden skind
2 stor løg, i halve tynde skiver
2 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg, hakket
2 spsk. finthakket frisk ingefær
12 hele kardemommekapsler, kornene taget ud og knust let
4 nelliker
1 hel kanelstang
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. peber
1 tsk. koriander stødt
1 tsk. stødt spidskommen
3-4 tørrede limeblade
1 rød chilipeber,uden kerner, hakket fint
400 g. flåede, hakkede tomater
1 spsk, mango chutney
2 tsk. vegetabilsk bouillon pulver ( Herbamare er godt)
1 aubergine skåret i mindre tern
1 grøn peberfrugt i mindre tern
Krydrede ris med linser:
125 g. brune ris
100 g. røde eller brune linser
½ tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje
800 dl. vand
1 tsk, grøntsagsbouillon
Salt
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Varm olien i en stor sautergryde og svits løgene i ca. 5 min. til de er bløde. Tilsæt hvidløg, ingefær, kardemomme, nelliker og kanel og steg i yderligere 5 min tilsæt kyllinglår og de øvrige krydderier og lade dem brune lidt med inden tomater og 4 dl vand tilsættes. Kom bouillon og mangochutney samt limeblade i.
Rør aubergine og peberfrugt i og bring til kogepunktet. Lad simre i 45 min.Fisk kyllingen op og lad svale lidt inden kødet pilles af benene med en gaffel.Kom kyllingkødet tilbage i retten,
Risene og alle andre ingredienser kommes i en mellemstor gryde med låg sammen med 800 ml. vand. Bring det til kogepunktet og skru så ned for varmen så risene roligt koger videre i ca. 20 min med tætsluttende låg. Sluk for varmen og lad risen trække i 10 min.
Server kardemommekyllingen sammen med ris, naan og evt. mangochutney
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar