Hvor er jeg bare heldig, at have sådan en sød kollega, som kommer med de flotteste nyoptrukne røde rabarber til mig :-) jeg synes de skulle trylles til noget med det samme og det første der meldte sig af overskuelige projekter, var denne gammeldags siede rabarbergrød. Den tager sig godt ud på tallerkenen og smager blødt, sødt og lækkert med lidt kold mælk på.
Foto: Sara |
Foto: Sara |
Se hvor flotte og røde de er hele vejen genne stænglen!
Foto: Sara |
4 portioner:
Rabarbergrød, siet:
3/4 til 1 kg. rabarber
1 l. vand
1 vaniljestang
2 dl. sukker
ca.4½ spsk. kartoffelmel
Start med at rense rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med en flækket vaniljestang. Lad koge til de er møre. Si efterfølgende rabarberne gennem en sigte. mas lidt med en ske så du får det hele med. Hæld saften tilbage i gryden og giv et kort opkog, smag til med sukker. Tag af varmen. Rør kartoffelmel med lidt vand eller afkølet saft og tilsæt under stadig omrøring. Tilsæt det lidt af gangen så den ikke bliver tykkere end du ønsker den. Hæld i serveringsskåle. Drys med lidt sukker så den ikke trækker skind. Kom mandelsplitter på toppen og server med kold mælk(eller fløde hvis du er til det)til.
Tak for opskriften:)
SvarSletVelbekomme :-)
SletUhm.... Lavede en portion i forgårs og det var bare så lækkert :-)
SvarSletJa det smager bare så godt- tror også snart jeg må lave en omgang mere ;-)
SletMan bør tilsætte noget der binder oxalsyren, fx calciumchlorid (Nonoxal). Oxalsyre binder koppens calcium!
SvarSletMvh Leif Rasmussen, Agertoft@post10.tele.dk
Tak for din kommentar- jeg er godt klar over det :-) Bilder mig ind at det ikke betyder så meget når de endnu er så spæde og knap så oxalsyreholdige endnu- men jo man bør! Synes bare at nonoxal har en let bismag.
SletKh Sara
Nonoxal har lige googlet det og der står flere steder at man ikke behøver at bruge det. Medmindre man kun lever af rababer. Er i gang med at koge rababergrød nu ☺
SvarSletTak Charlotte 😊👍🏻det er også hvad jeg selv er kommet frem til og jer bruger det faktisk aldrig selv, men nogle mennesker har det vist bedst med at gøre det.
SletMå jeg anbefale at gemme de frasiede rabarber, de smager fantastisk på hjemmebagt brød :)
SvarSletTak for tippet 😊
Slet