![]() |
Foto: Sara B. Hansen |
En meget lækker og delikat forret som vi spiste nytårsaften.Det er helt sikkert ikke sidste gang at jeg laver den. Køb en flot lakseside til retten. Jeg brugte en halehængt koldrøget laks.
Inspirationen hertil kommer fra den flotte norske blog "mat på bordet" som afgjort er værd at følge og giver inspirtion til farverig og lækker mad til enhver lejlighed.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser: 4. pers.
4 stk. rugbrød ca. 1 cm. tyk
Ca. 300 g. laks
2 forårsløg
2 avokadoer
1/4 agurk
4 spsk. Creme fraiche 18 %
1 lime øko, saft og skal
Dild, purløg
Evt. Spiselige blomster og ørredrogn til pynt
Desuden: limebåde til servering
Tip: Du skal bruge kagering til denne ret for at kunne anrette den I den flotte komprimerede form.
Rens og smør evt. kageringen med lidt citronolivenolie mellem hver portion, det smager godt og får ringen til at slippe lettere.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen |
Sådan gør du:
Stik rugbrødet ud i cirkler med kageringen.
Hak den hvide del af forårsløget fint og bland med hakket laks, rør lidt skal fra lime i og smag til med salt og peber og vend sammen, Sæt til side.
Hak den grønne del af forårsløget. Halver den kvarte agurk og skrab kernerne ud med en ske, skær i små tern. Skær også avokadoen i tern. Bland agurk, forårsløg og avokado med limesaft fra ½ lime smag til med salt og peber samt lidt fintfhakket dild.
Fordel nu halvdelen af avokadoblandingen ovenpå rugbrødet (i kageringen) og pres forsigtigt sammen med en ske. Fordel laksen ovenpå i de 4 ringe og pres det sammen.Det er vigtigt hele tiden at flytte kageringen lidt opad, sådan at det til sidst er let at få den til at slippe.
Fordel den sidste del af avokado over. Top med creme fraiche. Lad stå koldt.
Inden servering drysses med hakkede urter og limeskal og evt.
en spiselig blomst eller rød havesyre samt
pyntes med ørredrogn.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen Find også Saras Madunivers på FACEBOOK. |
![]() |
Foto: Sara B. Hansen |
Hvor stor skal kageringen være?
SvarSletTror den jeg bruger er ca. 6-7 cm.
Slethvor stor er kageringen
SvarSletDe er så lækre og ser virkeligt dyre ud på bordet 😊
SvarSletTak- er også selv meget glad forden ret :-)
SletKan de laves dagen før ?
SletJeg har ikke prøvet det- tænker avokadoen nemt vil blive brun.
SletKh Sara
Ja!
SvarSletHej sara
SvarSletVil du s3nde et billede af de kage ringe de bruger så jeg ved helt hvad det er
Hejsa, det vil jeg da gerne, hvis du sender mig din mailadresse (du har kommenteret anonymt)- du kan også finde mig på Facebook under Saras Madunivers og skrive en besked der, så svarer jeg med et billede :-)
SletHar du kun prøvet at lave den med rugbrød ? Kunne man bruge en form for flute, som selvfølgelig stikkes ud på samme vis ?
SvarSletHej Tina, jeg har kun prøvet at lave den med rugbrød og synes det smager så dejligt- men jeg vil tro at man godt kan bruge fx. toastbrød og stikke det ud, hvis man ønsker lyst brød. Fordelen med rugbrød er at du kan lave den i god tid. Bruger man lyst brød, forestiller jeg mig at det hurtigt kan suge lidt mere væde og blive kedeligt.Så i det tilfælde vil jeg nok anbefale at lave dem kort inden servering. Evt. riste brødet og så have alt klar til at lægge dem sammen og servere umiddelbart efter, Godt nytår. Dbh Sara
SletSå fine! Dine er nesten helt like originalen som er publisert på Mat på bordet (i 2015). Jeg ville likt deg bedre om du fortalte hvor ideene kom fra… https://matpaabordet.no/2015/10/21/enkel-forrett-med-laks-og-avokado/
SvarSletSå fine! Dine er nesten helt like originalen som er publisert på Mat på bordet (i 2015). Jeg ville likt deg bedre om du fortalte hvor ideene kom fra… https://matpaabordet.no/2015/10/21/enkel-forrett-med-laks-og-avokado/
SvarSletHejsa, det er klart at jeg burde have nævnt dette! Det er en dum forglemmelse og ikke en bevidst udeladelse. Men jeg er glad for at du kommenterer, så blev jeg mindet om din fine side, som jeg desværre helt havde glemt. Jeg retter straks op og undskylder. Godt Nytår fra Dk.
SletHar du prøvet hvor rugbrødet er ristet ?
SvarSlet