Foto: Sara B. Clausen |
Denne tærte er perfekt på en dag hvor maden gerne må være rimelig let og smager samtidig rigtig skønt. En tærte som de fleste både børn og voksne vil kunne lide. En af de ting der gør den hurtig er, at jeg har snydt og købt en færdig tærtedej - det gør det lige lidt hurtigere og fungerer ret ok i en snæver vending!
Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Ingredienser(tærteform 30 cm i diameter):
En færdig tærtedej eller lav en selv hvis du har tiden
250 g. kyllinge bryst filet i tern
150 g. god bacon i tern
to bundter forårsløg
1 rød chili u. kerner, hakket
1,5 dl. creme fraishe 9%
1 dl. mælk
4 æg
1 dl revet cheddar eller anden ost
1 spsk. Karry
salt og peber
frisk Basilikum
Steg Bacon sprødt, tilsæt kylling i tern og lad det brune, tilsæt forårsløg og chili og lad svitse med nogle minutter. Fordel fyldet jævnt på tærtebunden. Rør alle ingredienser til æggemassen sammen og fordel den over fyldet. Kom frisk strimlet basilikum over og bag i ovenen ved 200 grader i ca. 30 min. til fast og gylden. Server med lidt salat til.
Foto: Sara B. Clausen |
Mums, får sådan lyst til tærte.... den ser rigtig lækker ud og det er efterhånden længe siden, at jeg har fået tærte. Den må vist snart prøves :-)
SvarSletTak den Kan klart anbefales :-) Vi får heller ikke så tit tærte men en gang i mellem er det altså rigtigt lækkert og også godt til madpakken næste dag!
SletHej Sara, den prøvet jeg at lave i aften og det var et stort hit. Min datter og kæreste elskede det. :) Super lækker og mums
SvarSletTak for din kommentar- er glad for at høre at det var en succes hos jer, kan være jeg snar selv skal lave den igen :-)
SletKh Sara
Hej Sara,
SvarSletSuper opskrift. Godkendt af konen og vores tre døtre (8, 5, 2 år) i dag.
Mange tak, Bjarne ;-)
Mange tak for tilbagemelding- det glæder mig altid med kommentarer. Godt at høre at den faldt i god jord hos alle dine "piger" :-)
SletKærligst Sara
Den skal prøves :-) glæder mig til at lave den ! jeg elsker din side, der er rigtig mange gode opskrifter man har lyst til at lave.
SvarSletTak, det er rigtig dejligt at høre at jeg kan inspirere andre! god fornøjelse og håber den vækker glæde hos dig :-)
SletKh Sara
hej Sara. Hvor mange folk er der ca til i en opskrift?
SletHejsa, lidt efter hvor stor appetit man har er der til 4-6 personer. Vi plejer at spise et par stykker hver, med lidt salat til (mig og mine to drenge) så med lidt held er der også til madpakken dagen efter :-) Så 4 personer burde den kunne mætte. Kh Sara
SletHvordan kan det mon være at din er "faldet sammen" og ligner nærmest en pizaslice :) Min bliver tyk (ca. 4-5 cm)?
SvarSletDet er svært at svare på, uden at vide om du har lavet dejen selv eller brugt en færdig? Men min er nok 2½-3 cm høj og der er brugt en meget tyndt udrullet færdigdej til den på billedet. Så er der jo lige det med tærtefadets størrelse- det jeg har brugt på billedet her er 30 cm.
SletHåber den smagte godt alligevel?
Kh Sara
Du har nogle fabtastisk opskrifter,som inspirerer mig flere gange om måneden..Især dine dejlige smukke salater med grønt og frugt e rjeg vild med...Soksinshilsen fra Vejle
SvarSletTak- det gør mig så glad at høre! Solskinshilsen tilbage her fra det Sællandske :-)
SletDen mest fantastiske tærte! Min kæreste blev ellevild med den og der var nok til tre mennesker og to frokoster i dag :) Tusind tak for din fantastisk blog!
SvarSletKære Fanny- Tak, hvor er det bare dejligt at høre og ja det er ikke det værste når man sådan har til flere dage og madpakker også- så er det pludselig en meget økonomisk ret :-)
SletKærligst Sara
Mmmmmh!
SvarSletDen skal jeg lave i aften. Den ser vildt lækker ud!
Dejligt- håber du kan lide den. Kh Sara
SletHej Sara
SvarSletMin faster lavede denne tærte til familien en aften og den var et stort hit!
Nu vil jeg lave den til en veninde frokost i morgen ;-)
K.Gro
Hejsa Gro
SletMange Tak for den dejlige feed back - Det er jeg glad for at høre:-)håber du får en skøn venindeaften:-) Kh Sara
Mums, en rigtig lækker tærte! Den skal prøves en anden gang!
SvarSletHej Sara!. Skal osten bruges til at gratinere eller skal den blandes i selve æggemassen? Glæder mig til at prøve. :)
SvarSletHejsa, osten skal blandes i æggemassen, håber du vil blive glad for den, det er en meget populær opskrift her på min blog og dejlig let at lave :-)
SletKh Sara
Kan osten udelades hvis man ikke kan lide ost?
SvarSletHejsa, det vil jeg mene, æggene bør stadig få den til at stivne fint 😊 Har dog aldrig lavet den uden ost. Mvh Sara
SvarSlet