Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser:
Kage:
3 æg
150 g.rørsukker
150 g. mel
1 tsk. bagepulver
1 dl. minimælk
2 spsk. oliemargarine
evt. 1 tsk. mandelessens (brugte jeg ikke)
1 tsk. vaniljekorn (urtekram)
150 g. kogte, afkølet, revet kartoffel
100 g. revet marcipan
Chokoladeglasur:
50 g. mørk chokolade
2 spsk. minimælk
4 spsk. flormelis
lidt kogende vand
Tænd ovnen på 200 grader og gør en springform beklædt med bagepapir klar. Pisk æg og sukker tykt, lyst og skummende. Rør mel og bagepulver og vaniljekorn sammen og kom det derefter i æggeblandingen skiftevis med mælken og oliemargarinen. Vend til sidst den revne marcipan og kartoffel i dejen og kom den i springformen.
Bages på miderste rille i ca. 20 min. Lad kagen afkøle.
Smelt chokoladen sammen med mælken. Rør den derefter blank med flormelis og lidt kogende vand. Ca. 1 spsk. Fordel glasuren på den afkølede kage og dekorer den evt. med kandiseret viol, frysetørret hindbær e.l. Lad glasuren stivne inden der skæres.
(som I kan se på billedet kunne jeg ikke vente med at skære til den var stivnet ;-)
Foto: Sara B. Clausen. |
Mmh, jeg elsker mazarinkage - og jeg synes bestemt ikke det gør noget, hvis den er fedtfattigt ;). Den skal jeg helt klart bage snart.
SvarSletKan i hver fald varmt anbefales- den er super god og har den helt rette konsistens :-)
SletHvad skal jeg gange med for at få til en ovnbradepande?
SvarSletKære Ann, jeg har faktisk lavet den som en bradepandekage også- du kan se opskriften her:
Slethttp://sarasmadunivers.blogspot.dk/2013/03/mazarinkage-med-kartoffel.html
ved at kopiere linket ind i din browser. Kh Sara