![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Serveret med dampede asparges, bagte stilktomater og lidt honningglaserede gulerødder. Det er en middag der er god hvis man vil forkæle sig selv eller sine gæster.
Ingredienser til 4. personer:
4 flotte kalvemedaljoner
4 skiver bacon til at vikle om
Salt og peber
Kartoffelmos:
1 kilo kartofler
50. g. smør
1 fed hvidløg
½ citron, skallen
2 tsk. tørret estragon
3 spsk. klippet purløg eller alternativt persille
2½ dl. sødmælk
2 tsk. salt
Maiderasovs:
1 spsk. smør
1 finthakket stort bananskalotteløg
3 dl. vand
½ dl. rødvin
1 dl. maidera
1½ spsk. kalvefond (flydende)
4 kviste timan
4 hele peberkorn
1½ tsk. maizena rørt ud i lidt vand (til jævning)
Garniture:
1 bundt grønne asparges
1 bakke små stilktomater
olivenolie
salt og peber
5 gulerødder
1 spsk. honning
lidt olivenolie
1 tsk. timian
Maiderasovs:
Svits skalotteløget i smør i en lille gryde. Tilsæt vand, rødvin, maidera, kalvefond og krydderier. lad simre til reduceret til ca. halvdelen.
Passer det gennem en sigte og kom tilbage i gryden. jævn med maizena. Smag til.
Kartoffelmos:
skræl kartoflerne og skær dem i lidt mindre stykker kom i en gryde med vand uden salt. Kog dem møre og mos dem sammen med smør og salt,peber og den varme mælk. Tilsæt estragon,purløg, knust hvidløg samt citronskal og rør rundt.
Kalvemedaljoner:
Svøb med bacon og krydres med salt og peber, kødet må gerne lige stå ude i mindst 30 min. og temperes lidt inden det smides på panden. Steges i smør/ollivenolie så de bliver flot brunede på alle sider. Centrum temp. skal være 55 grader.
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl gulerødder og skær i skrå skiver, bland med lidt olivenolie, salt og peber samt timian og sæt i ovnen i et lille fad ca. 15 min. Kom honning ved og rør rundt og giv yderligere ca. 8 min.
Tomater dryppes med lidt olivenolie, salt og peber og sættes i ovnen i ca. 15 min.
Asparges koges 3-4 min i saltet vand.
Server evt. portions anrettet med ekstra sovs til ved bordet.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar