Foto: Sara B. Hansen. |
En lækker glutenfri kage med en skøn nøddebund, chokolademousse og hindbær på toppen. Ser smuk ud og den lækre nøddebund smager dejligt og er lidt fugtig i det på en god måde inde midten mens kanten er flaget og tør som en fragilitébund.
Perfekt til gæsterne der kommer til søndagskaffe - men også fin til dessert eller måske som fødselsdagskage.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser til en springform på 26 cm.(min. 6 personer):
Nøddebund:
Nødder 250 g, fx
hasselnødder og mandler
Æggehvider 5 stk.
Sukker 250 g
Chokolade 100 g mørk, grofthakket
Æggehvider 5 stk.
Sukker 250 g
Chokolade 100 g mørk, grofthakket
chokolademousse:
100 g. mørk chokolade
4 æggeblommer
75 g. rørsukker
1 vaniljestang
3 dl. Piskefløde
100 g. mørk chokolade
4 æggeblommer
75 g. rørsukker
1 vaniljestang
3 dl. Piskefløde
Pynt :150 g. friske hindbær og evt. lidt frysetørrede.
Foto: Sara B. Hansen. |
Sæt ovnen på 160 grader. Kør nødderne i en blender, indtil
de er grofthakkede. Det er vigtigt, at de ikke blendes helt til mel. Pisk
æggehviderne meget stive. Tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive og
danner toppe.
Vend nødder og hakket chokolade i massen. Klem bagepapir om bunden på en springform og klip en lang strimmel bagepapir som kan sættes løst rundt langs siden på springformen. Bag nøddebunden i ca. 25 - 30 min. nederst i ovnen. Lad bunden køle af.
Vend nødder og hakket chokolade i massen. Klem bagepapir om bunden på en springform og klip en lang strimmel bagepapir som kan sættes løst rundt langs siden på springformen. Bag nøddebunden i ca. 25 - 30 min. nederst i ovnen. Lad bunden køle af.
Foto: Sara B. Hansen. |
Chokoladen smeltes over vandbad.
Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud og skilles ad med lidt sukker.
Æg, vanilje og sukker piskes godt, ca 10 minutter. Fløden piskes til blødt skum. Nu skal det gå lidt hurtigt.
Æg, vanilje og sukker piskes godt, ca 10 minutter. Fløden piskes til blødt skum. Nu skal det gå lidt hurtigt.
Først vendes den smeltede chokolade i
æggeblandingen. Så vendes flødeskummet med lette bevægelser og en dejskraber så
luften ikke slås ud af den.
Chokolademoussen hældes over den afkølede nøddebund. Dæk til og sæt kagen på køl, så moussen kan sætte sig. Mindst 4 timer og evt. natten over.
Chokolademoussen hældes over den afkølede nøddebund. Dæk til og sæt kagen på køl, så moussen kan sætte sig. Mindst 4 timer og evt. natten over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar