Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Dej:
250 gram smør
500 gram hvedemel
50 gram sukker
½ tsk. salt
1 tsk. vaniljekorn
2 dl kærnemælk
50 gram gær
1 sammenpisket æg til pensling.
Fyld: Hindbærmarmelade i den ene halvdel og i den anden kom jeg lemoncurd og et stykke nougat. Man kan også komme marcipan og nougat i.
Pynt:
Glasur og hakkede mandler.
Foto: Sara B. Hansen. |
Bland først mel, salt, vaniljekorn og sukker og gnid smørret ud i blandingen. Lun kærnemælken og rør gæren ud i den. Hæld kærnemælken i melblandingen, og ælt dejen sammen.
Lad hæve lundt og tildækket i 1 time.
Del dejen i to og rul ud til to cirkler, som hver deles i 8 stykker, Placer fyldet lidt inde på den brede ende og rul hornene sammen, placer med snippen ind under (ned mod pladen) på en plade med bagepapir. De hæver en del så sørg for afstand i mellem dem. Lad efterhæve, tildækket med et klæde, i ca. 30 min, Var ovnen op til 200 grader (varmluft).
Hornene pensles med æg og bages i ca. 15 min til gyldne og fine. Lad køle på rist. Pynt med glasur og hakkede mandler.
Foto: Sara B. Hansen. |
Hej Sara
SvarSletHvis man udskifter fyldet med marcipan og nougat, hvor store (tykkelse og længde) skal stykkerne så ca. være? :)
Kære Annemette, jeg tænker at marcipanskiven skal være ca. 1cm tyk og ca. 1/3 af længden på det bredeste stykke af den 🔺 der foldes til hornet og nougat 0,5 cm og en lille smule mindre end marcipanstykket. Kh Sara
SletDe er ellers ikke tossede, Sara! Jeg lavede remonce af lige dele smør, sukker og marcipan - og oven på det lagde jeg noget rabarberkompot med polynesisk vanille - ork, som de smager godt. Så jeg skyndte mig at putte de resterende i fryseren til flere andre gode gange.
SvarSletElsebeth
Uhmmm Elsebeth, det lyder også farligt lækkert! Dejligt med lidt godt i fryseren til at byde på en anden dag Kh Sara
SvarSletDet var derfor, jeg skyndte mig, så det kun blev til én enkelt!
SvarSletElsebeth