Foto: Sara B. Hansen. |
Men det er bare en rigtig god og hyggelig ret og her er der skruet op for grøntsagerne, hvilket kun gør den bedre :) Det hele er samlet i en gryde - både kød, grøntsager, sovs og brød- ren comfort food.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 pers:
600 g. okseindelår eller klump i ca. 4 cm tern
2 spsk. hvedemel krydret med peber og salt
8 bananskalotteløg, tern
2 fed hvidløg, tynde skiver
2 gulerødder, tern
3 jordskokker
1 stor pastinak, tern
1 stor rødbede, tern
1 stor grøn peberfrugt, tern
2 kviste timian
4 dl. oksebouillon
2 spsk. soja
2 spsk. worchestershiresauce
1 spsk. balsamicoglaze
evt. 1½ tsk. maizena rørt ud i lidt vand.
Urtedumplings:
2½ dl. self raising hvedemel eller hvedemel + 2 tsk. bagepulver
60 g. smør i ten
½ tsk. salt
2-3 spsk. mælk
1/4 dl revet cheddar
2-3 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket purløg
1 spsk. hakket timian
Urtedumpling:
Gnid smøret godt ind i hvedemelet, bland med salt, urter, mæl, cheddar og mel og ælt til en samlet dej. Rul den ud og udstik små "boller" med et lille glas eller en udstikker.
Oksegryde:
Varm ovnen op til 180 grader.Vend kødet med mel og krydderier, Brun kødet af nogle omgange i olivenolie på en pande. Overfør til en stegeso med låg.
Svits løg og hvidløg i lidt olie nogle min. og kom også dem ned til kødet. Bland oksebouillon, soja, worchestershirsauce, og balsamicoglaze og hæld over kødet.
Sæt i ovnen i en time. Kom herefter alle de klargjorte grøntsager ned til kødet og rør rundt. Sæt i ovnen i 30 min. Hvis retten er for flydende, kom da nu maizenajævning i og rør rundt. Kom herefter de små urteboller ovenpå og sæt i ovnen i 15-20 min. mere til bollerne er hævede og gyldne. Server retten som den er, det hele er jo samlet i en gryde- både kød, grøntsager, sovs og brød- ren comfort food.
Find mig også på FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar