Foto: Sara B. Clausen. |
Opskriften stammer fra en af mine yndlings kogebøger den svenske: "Mera fredagsgourmet"- de er altså ret gode til det med opskrifter i vores søsterland- har også lagt mærke til det i fx. svenske blade.
Til 4 personer:
Kylling:
4 flotte kyllingbrystfillet (gerne majskylling)
1 dl. finthakkede urter, fx. Timian, persille, basilikum
Citronpeber
Flagesalt
1 spsk. smør
Abrikossauce:
2 dl- tør hvidvin
2 dl. vand
2 dl. madlavningsfløde
1 kylling bouillonterning
6 tørrede abrikoser
Salt, friskkværnet peber
Grøntsager:
500 g. så fine nye kartofler med skræl
250 g. friske bønner
1 bundt radisser
Evt. lidt brøndkarse til garnering
Foto: Sara B. Clausen. |
Bland vin, vand og fløde i en gryde og smuldr bouillonterning deri. Tilsæt de tørrede abrikoser- Lad simre indtil saucen er reduceret til ca. halvdelen. Tag to abrikoser op og skær i tern og blend saucen med resten af abrikoserne i. Tilsæt abrikostern og smag til med salt og friskkværnet peber.
Kog kartoflerne næsten møre i letsaltet vand. Når der er ca. 5 min tilbage kommes bønner derned og koger med og det sidste minut får radisserne en tur i gryden. Hæld vandet fra.
Anret lidt sauce på tallerkenen, placer grøntsager derpå. Kom kyllingbryst på toppen (fjern tandstik eller kødnål!) garner med lidt brøndkarse og server med ekstra sauce til.
Server med en frugtrig hvidvin til fx. Pinot blanc fra Alcace eller en Chardonnay.
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Ingen kommentarer:
Send en kommentar