![]() |
Foto: Sara B. Clausen. |
Server med en klat creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis eller ganske enkelt "bare" som den er- uanset hvad smager den guddommeligt <3
Foto: Sara B. Clausen. |
Opskriften er fra bogen "Mad til mange" af Camilla Zarah Lawes.
Ingredienser (springform ca. 24 cm.):
4 æg
200 g fint rørsukker ( jeg brugte 100 g. rørsukker og 100 g. brun farin)
200 g. smeltet smør
Kornene fra en stang vanilje
200 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
5 æbler
1 spsk. kanel
2 tsk. knus stjerneanis
6 spsk. rørsukker
Foto: Sara B. Clausen. |
Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æggene rigtig godt med sukker. Tilsæt smør og vaniljekorn og rør godt igennem. Vend mel og bagepulver samen og sigt det i dejen og vend det ind i dejen med bløde bevægelser.
Skær et af æblerne i mindre tern og kom det i dejen. Skær resten i både. som placeres i cirkler ovenpå kagen og presses lidt ned, de fylder godt- men det er også meningen.
Bland kanel, stjerneanis og sukker og drys det over æblerne (jeg kom også lidt under æblerne :-)
Bag kagen i 45 min og server den gerne lun. Den kan også laves dagen før og opbevares på køl.
Server evt. med en klat creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Åh, hvor ser en god ud - helt traditionel på bedste vis!
SvarSlet- Anne
Tak Anne, ja den er bare super, det eneste der er lidt utraditionelt er brugen af stjerneanis, som fungerer SÅ godt :-)
SletKh Sara