![]() |
Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Ingredienser til 1 brød (Eva trio slip let form):
500 g. groft rugmel
25 g. gær
1 liquorice stout - alternativt anden øl med lakrids.
25 g. raw Liquorice powder (johan Bülow)
1-2 spsk. sweet liquorice syrup (johan Bülow)
250 g. knækkede rugkerner
2½ tsk. Salt
Opløs gæren i lidt lunken vand og rør alle ingredienserne sammen. Dejen vil være ret våd men skal være sådan, da kernerne suger meget fugt. Kom dejen i formen og lad brødet hæve under vådt klæde i 4 timer ved stuetemperatur.
Brødene sættes i en kold ovn og bages ved varmluft 175 grader i 60 min. Herefter slukkes for ovnen og brødet står ved eftervarmen i 10 min.
Vend brødet ud af formen og lad køle på rist. Ønskes en blød skorpe som er nem at skære i "filmes brødet" mens det endnu er varmt.
Foto: Sara B. Clausen |
Måske er det dette rugbrød, jeg skal bage, bare uden lakrids - jeg er med på, at det skal i en kold ovn, selvom du skriver 'en kold varm ...'
SvarSletElsebeth
Hi,hi- ja der er gået noget galt der! Det retter jeg :-)
Slet