Foto: Sara |
Foto: Sara |
Foto: Sara |
4 Andelår
Salt og peber
2 tsk chiliflager
Olivenolie
Ovbagt fad med rødbede & æbler:
2 store røde æbler
2 store lange rødbeder
3 persillerødder
ca. 2 spsk. Æblebalsamicoglaze
2 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret timian
Kanelsky:
2 store lange rødbeder
3 persillerødder
ca. 2 spsk. Æblebalsamicoglaze
2 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret timian
Kanelsky:
1 løg
1 fed hvidløg
2 store blommer
1 spsk. olie
1 spsk. sukker
1 hel stang kanel
4 kryddernelliker
1 laurbærblad
1½ spsk. rødvins balsamicoeddike
2 spsk. koncentreret flydende kyllingbouillon
5 dl. vand
salt og peber
1 tsk. smør
1½ tsk. Maizena
½ dl vand
Øvrigt tilbehør: Små fine kartofler.
Andelår: Krydr andelårene med salt og peber og chiliflager og placer dem i et ovnfast fad med lidt olivenolie i. Steg dem 45 min. ved 200 grader og skru herefter ned på 150 grader og giv dem yderligere ca. 20 min.
1 fed hvidløg
2 store blommer
1 spsk. olie
1 spsk. sukker
1 hel stang kanel
4 kryddernelliker
1 laurbærblad
1½ spsk. rødvins balsamicoeddike
2 spsk. koncentreret flydende kyllingbouillon
5 dl. vand
salt og peber
1 tsk. smør
1½ tsk. Maizena
½ dl vand
Øvrigt tilbehør: Små fine kartofler.
Foto: Sara |
Andelår: Krydr andelårene med salt og peber og chiliflager og placer dem i et ovnfast fad med lidt olivenolie i. Steg dem 45 min. ved 200 grader og skru herefter ned på 150 grader og giv dem yderligere ca. 20 min.
Rødbede/æblefad: Skær æblet i både i kvarte og fjern kernehuset. Skær i grove stykker med skræl. Kom i et ildfast fad. Skræl og skær persillerødderne i grove tern og kom dem ned til æblerne. Skræl rødbederne og skær dem ligeledes i grove tern og kom i fadet. Tilsæt timian, olivenolie, æblebalsamicoglaze samt salt og peber og ved det lidt rundt. Fadet skal være i oven sammen med andelårene i 25-30 min.
Kanelsky: Steg løg og hvidløg i nogle minutter i olien tilsæt sukker og lad det smelte. Tilsæt kanel, nelliker, laurbærblad samt blommer hakket i mindre stykker og uden sten. Tilsæt også vand samt bouillon. Lad simre indtil det er kogt ind til ca. 2 dl. Sigt skyen over i en skål og sørg for at presse godt på blomme og løgmassen så alt saft og kreft kommer med ned gennem sigten. Skrab også undersiden af sigten med en ren ske. Hæld den siede sky tilbage i gryden.Rør Maizena med vand og tilsæt saucen. Kog op så den jævnes og smag til med salt, peber og balsamico. Lad varme igennem og server.
Foto: Sara |
Lyder så godt med æble/rødbedefadet, det må jeg klart prøve næste gang jeg laver helstegt kylling.
SvarSlet- Anne
Mange tak.Det kan kun anbefales- sikkert også til kylling!
SletKh Sara
Hej Sara
SvarSletDet både lyder og ser fantastisk lækkert ud. Den kanelsky skal jeg så absolut ha afprøvet. Dejligt innovativt.
Tak for lækker inspiration.
Mange hilsner
Maj
Mange tak og velbekomme, håber den vil begejstre dig lige så meget som den gør mig!
SletKh Sara