![]() |
Foto: Sara |
En lækker kyllingret som vi virkerlig nød at spise her til aften og den skønne sauce og mosen var en rigtig lækkerbisken. Jeg fandt inspiration til saucen i MAD men lavede dog en del justeringer i forhold til vores smag samt tilgængelige ingredienser. Skriver opskriften som jeg lavede den.
Ingredienser 4 personer:
Kylling:
1 hel stor kylling ca. 1600 g.
1 appelsin, Saften
2 spsk. Flydende honning
4 spsk. olivenolie
1 spsk. chiliflager
2 fed hvidløg
1 spsk. tørret mynte
1½ tsk.Salt
Rigeligt friskkværnet peber
Urtesauce:
5 dl god okse - eller kalvefond (alternativt god bouillon)
3 tsk. Maizena
500 ml. vand
1 gulerod i fine tern
1 pastinak i fine tern
2 bladselleri i fine tern
1 tomat hakket
1 spsk. soya
½ bundt persille finthakket
1 tsk. hvidløgspulver
1-2 tsk.balsamico- eller æbleeddike
Salt og peber
Kartoffelmos:
1,5 kg.Kartofler
(Evt. lidt rester af rodfrugter fra saucen)
1 spsk. smør
2 dl varm mælk
Salt og Peber
Foto: Sara |
Start med at rense kyllingen, skylle og dyppe den tør med køkkenrulle. Rør så Marinaden sammen af Appelsinsaft, olie, honning, hvidløg, chili, olie samt salt og peber. Pens kyllingen omhyggeligt på både inder og ydersiden. Placer enten i en bradepande eller andet ildfast fad. Steg kyllingen ved 200 grader i ca. 60 min. Pensl med afdryp/marinade nogle gange under vejs.
Hak alle grøntsagerne til urtesaucen meget fint. Bring fonden i kog og tilsæt maizena udrørt i lidt vand. Rør godt igennem. Tilsæt grøntsagerne, soya, eddike, salt , peber og hvidløgs pulver. Tilsæt også gerne lidt stegesky fra kyllingen. Tilsæt den hakkede persille. Kog saucen igennem i ca. 10-15 min. Det er lækkert hvis der stadig er en smule bid i de finthakkede urter,
Skræl kartofler og skær i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand. Hvis du som jeg har lidt rester fra rodfrugterene til urtesaucen kan du også komme dem ved. Mos og pisk mosen op med smør, salt og varm mælk til ønsket konsistens.
![]() |
Foto: Sara |
Ej, altså Sara hvor ser det lækkert ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Tak Birthe- det var også rigtig lækkert og den der sauce fungerer faktisk mere end godt :-)
SletKh Sara