Foto: Sara |
Brug stegetermometer til kødet som skal være på 72 centrumtemperatur, når du tager den ud ca. 35 min. Virklig mørt, saftigt og lækkert kød. Mums for en dejlig middag!
Foto: Sara |
Ingredienser(4.personer):
Svinefilet:
1 Gourmetmør svinefillet (Nybergs deli i Netto) ca. 700 g.
2-3 spsk. Æbleeddikeglaze
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Foto: Sara |
Æble-løgkompot:
3 store gode æbler (gerne Phillipa) skåret i både
2 store løg skåret i både
1-2 fed hvidløg i tynde skiver
1 spsk. tørret timian
Salt og rigeligt friskkværnet Peber
lidt olivenolie.
Foto: Sara |
Selleri og Butternutfritter:
1 knoldselleri
½ butternutsquash
2-3 spsk. olivenolie
salt
Foto. Sara |
Foto: Sara |
Rens knoldselleri og butternutsquash for deres skræl og skær i mindre skiver, som efterfølgende skæres til fritter.Vend dem med olie og salt. Fordel jævnt i et lag på bageplade ovenpå bagepapir. Brug evt.to plader.bag i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.eller til gyldne og sprøde.
Varm lidt olie i en sauterpande. Vend løg og hvidløg på panden i nogle minutter. Tilsæt herefter æbler i både, timian samt salt og peber. Vend retten i yderligt nogle minutter. Fordel blandingen i et ildfast fad. Smør svinefilet ind i æble-balsamicoglaze og drys med salt og peber. Placer kødet ovenpå æbleblandingen.
Sæt det ildfast fad i ovnen med stegetermometer i kødet. Når det når 72 grader tages kødet ud og hviler ca. 10 min. inden udskæring Skær i skiver på skrå og server med æblekompotten og de sprøde fritter.
Velbekomme :-)
Foto: Sara |
Sikke mange lækre opskrifter du har på din blog.
SvarSletGlæder mig til at følge dig fremover.
Mvh Tove
Mange tak og velkommen til :-)
SvarSletKh Sara