Foto: Sara |
Brødet smager godt som tilbehør til en god salat eller mad men egner sig ligeledes fint på frokost eller morgenbordet. Du får to styks ud af denne opskrift.
Foto: Sara |
Så er brødet sat til hævning i første omgang 2 timer. Den er æltet omhyggeligt i hånden i 12 min hvor den strækkes og æltes efter alle kunstens regler. Noget nemmere er det hvis man har en røremaskine. Så skal den bare have 3 min ved lav hastighed og 8 min. på fuld.
Foto: Sara |
Efter hævning, er dejen delt i to klumper, som hver deles i tre og rulles til stænger ca. 40 cm lange blev mine. lad stængerne ligge 10 min på bordet inden de flettes.
Foto: Sara |
Man starter med at flette fra midten ved at krydse højre og venstre over den midterste og herefter flette færdig på hver side af "knuden" i midten. enderne samles og vendes ind under brødet.
Foto: Sara |
Herover er den ene side flette sammen fra midten af.
Foto: Sara |
Færdig flettet og klar til at hæve yderligere 2-3 timer på pladen inden de pensles og bages.
Foto: Sara |
Ingredienser to brød:
6 dl. lunken vand
20 g. havsalt
10 g. gær
200 g. Grahamsmel
ca. 700 g. hvedemel
Et sammenpisket æg til pensling.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar