torsdag den 29. maj 2014

Salat med sukkerærter, friske abrikoser, melon og honningristede solsikkekerner.

Foto: Sara B. Clausen.
En dejlig sprød og lækker salat- jeg er ret vild med frugt og bær i salater, det har dem der følger mig fast nok luret ;-)
Salat hører virkelig bare sommeren til og det er dejligt at variere dem lidt, ofte bliver det relativt hurtige salater og andre gange bliver salaten faktisk det man gør mest ud af og kød/fisk blot tilbehør :-)

4 personer:

1 frillice salat hoved
1 bakke sukkerærter, skåret på skrå
1 rødløg, tynde skiver
6 abrikoser, kvarte
½ agurk u. kerner, i halve skiver
½ honningmelon, små kugler lavet med med melon kuglejern.
1 dl solsikkekerner
1 stor spsk. honning

Rist solsikkekernerne på en pande med en spsk. honning til lidt gyldne og lad dem derefter køle bredt ud på bagepapir.

Skyl og dræn salaten godt. Pluk den i mindre stykker. Vend med agurk,rødløg, abrikoser som udkernes og skæres i kvarte samt melonkugler og ærter. Drus med solsikkekerner inden servering.
Server gerne med en klassisk olie-/eddikerdressing.

Find mig også på:FACEBOOK

Dejlige grovbrød med yoghurt og knækkede hvedekerner.

Foto: Sara B. Clausen.
Det har været en travl dag med en masse gravearbejde i forhold til vores udestue, men jeg har da lige nået at lave nogle lækre brød med en rigtig god smag og konsistens Fik også lavet en god salat som kommer i et andet indlæg og sørme om bilen ikke nåede at blive vasket her til aften også- fridagen er ikke blevet spildt!

2 formbrød et stort og et lidt mindre:

2 dl. knækkede hvedekerner
3 dl. vand
300 g. fuldkornshvedemel
700 g. hvedemel
50. g smør 
3 dl. yoghurt naturel
2 dl koldt vandt
50 g. gær
2 tsk. sukker eller honning
2½ tsk. salt

Desuden: Æg til pensling, hvide og blå birkes til drys.

Foto: Sara B. Clausen.

Kog de knækkede hvedekerner i 3 dl vand  i ca. 3 min. Kom det i en stor skål og bland med smør, varmen får det til at smelte. Kom herefter yoghurt, koldt vand, salt og sukker i, tjek at det er blevet lunkent og rør så gæren ud i. Tilsæt melet og ælt dejen godt igennem.
Lad hæve dækket af et vådt klæde i ca. 1 time. Del dejen i to klumper og kom i forme som er smurte. Lad efterhæve i 40-60 min. Bages ca. 25-30 min. nederst i en 200 grader varm oven.

Find mig også på : FACEBOOK


onsdag den 28. maj 2014

Djævelsk gode rejer.


Foto: Sara B. Clausen.
Dette er en rigtig lækker og hurtig ret med dejligt krydrede rejer i en god tomatsauce. Det er meningen at den skal have lidt bid og en god chilistyrke (derfor djævelsk) men selvfølgelig kan man nedtone lidt alt efter hvad man er til. Det er vigtigt at rejerne kun lige kommer i kortvarigt så de varmes igennem ca. 2 min- da de skal være lækre og saftige og ikke tørre. Så kom dem i til allersidst inden servering.

Foto: Sara B. Clausen.


 Ingredienser 4.pers.:

Ca.500 g. Rejer XL, optøet
Saft af en halv citron
2 spsk. olivenolie
700 g. Tomatsauce, flaske
1 dl. vand
2 røde friske chilier
1 bundt forårsløg, skiver
4 bananskalotteløg, hakket
2 fed hvidløg, knust
1 tsk. citronpeber
1 tsk. chiliflager
1 tsk. røget paprika
½ tsk. spidskommen
Salt og peber
1 spsk. grøntsagsfond

Tilbehør: Friskogt spaghetti.

Foto: Sara B. Clausen.

Klem saften af en halv citron ud over de optøede og drænede rejer og sæt til side.

Varm olien i en god sauter pande og svits forårsløg, chili, hvidløg og skalotteløg i 2-3 min. tilsæt krydderier og svits lidt med og herefter tomatsauce samt vand og grøntsags fond. Lad tomatsaucen simre i 10 min. Kog imens spaghettien. Når spaghettien er klar vendes rejerne i tomatsaucen og varmes kortvarigt igennem (ca. 2 min.)smag til .Server tomatsauce med rejer sammen med friskogt spaghetti.

Foto: Sara B. Clausen.


Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Clausen.

mandag den 26. maj 2014

Sprød salat med cremet dressing og honningristede solsikkekerner.

Foto: Sara B. Clausen.
Jeg elsker denne type af salater som er perfekt tilbehør til maden i forskellige varianter sommeren igennem. Der er masse af knas i den og samtidig cremet dressing med et strejf af sennep. Brug havd du kan lide og har i køleskabet. I min variant her var der fennikel, broccoli, æble, rødløg, orange peberfrugt, rosiner og honningristede solsikkekerner.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 4 personer:

1 broccoli
2 rødløg, tynde både
1 æble, tern
1 fennikelknold i tynde skiver
1 orange el. gul peberfrugt
2 håndfulde rosiner
2 håndfulde solsikkekerner
1 stor spsk. honning
4 spsk. æblecidereddike
2 tsk. sukker
4 spsk. skyr
3 spsk. græsk youghurt
2 tsk sød grov sennep (alternativt. alm. grov sennep med lidt honning tilsat)
Salt og peber

Foto: Sara B. Clausen.

Skyl broccolien og skær den i små buketter og stænglerne i tynde skiver. Bring lidt vand og salt i kog og blancher broccolien i 1 min. Hæld gennem dørslag og skyl med koldt vand. Kom i en stor skål. Snit de øvrige grøntsager og kom ned i skålen til broccolien. Vend med æbleeddike og sukker. Må gerne trække lidt.
Rist solsikkekernerne på en pande med en spsk. honning til lidt gyldne og lad dem derefter køle bredt ud på bagepapir.
Rør skyr og græsk youghurt sammen og tilsæt salt, peber og 2 tsk. sød grov honning. Vend det i salaten. Drys med de honningristede solsikkekerner og server som tilbehør.

Find mig også på FACEBOOK

søndag den 25. maj 2014

Karamelliseret pære med ristede mandelsplitter og sprød karamel.

Foto: Sara B. Clausen.
Denne skønne dessert passer perfekt på en lys sommeraften med en lille kaffe con avec ved siden.
Det er min egen opskrift og jeg har leget med det salte (som også klæder det søde køkken) ved at komme en smule soja i. Lad dig ikke forskrække af det, det smager på ingen måde igennem men giver lige et lille pift til de karamelliserede pærer som er rigtig god.

 Ingredienser:

4 faste pærer
50 g. smør
100 g. dansk honning
100 g. sukker
½ tsk.vaniljekorn
Saft fra en appelsin
1½ spsk. Sojasauce (Kikkoman less salt)
150 g. mandler, smuttede i splitter
God vaniljeis

Dekoration:

100 g. sukker
50 g smør

Foto: Sara B. Clausen.

Smut mandlerne og rist dem på en tør pande. Lad dem køle og skær i splitter.

Smelt smør og honning på en pande ved middel varme og lad det karamellisere en smule tilsæt saften fra en appelsin, vaniljekorn og soja og rør godt sammen lad karamellisere i yderligere nogle min.

Skræl pærerne og fjern kernehus og skær dem i kvarte. Kom dem ned i den karameliserede masse og vend dem rundt med jævne mellemrum i ca. 5 min. Til de begynder at blive gyldne og mere bløde. Lad stå og trække et kvarters tid. Køl af.

Anret vaniljeisen på en desserttallerken og læg de kvarte pærer dekorativt ved. Hæld lidt af den karamelliserede masse over og drys med mandelsplitter.


Karamelpynt: Smelt smør og sukker på en pande ved middel varme. Placer et stykke bagepapir på en bakke. Med en ske tages karamelmassen op og der laves kruseduller/ mønstre med karamellen på bagepapiret. Evt. formes som et hjerte en aflang smal firkant eller en cirkel efter smag. Lad karamellen stivne og træk dem så forsigtigt af bagpapiret og placer dekorativt på toppen af anretningen.

Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på FACEBOOK

lørdag den 24. maj 2014

Grahamsboller med skyr og solsikkekerner.

Foto: Sara B. Clausen.
I morges var jeg tidligt oppe og nåede næsten både at lave boller og marmelade inden kæresten stod op, det er nu ret hyggeligt med sådan en morgenstund, en stille kop kaffe, synet af haven der ser fin ud, nu hvor blomster springer ud, græsset står grønt og fuglene synger så dejligt. Her får du opskriften på bollerne som smagte skønt med fersken og æblemarmeladen på.


Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 20 stk.:

30 g. gær
2 dl. skyr
4 dl. lunken vand
1 spsk. honning
2 tsk groft salt
2½ dl. grahamsmel
1½ dl  solsikkerkerner
ca. 4 dl. hvedemel (brug hvedemel til dejen er tilpas- målte ikke selv præcis af)

Rør skyr og vand sammen med et piskeris. smuldr gæren i en skål og kom lidt af skyrblandingen i, rør gæren ud. Tilsæt resten af skyrblandingen, honning og salt. Rør grahamsmel og solsikkekerner i og til sidst hvedemel til passende konsistens. Ælt dejen godt igennem. Lad hæve en time.
Form boller og sæt på plader med bagepapir. Lad efterhæve ca. 40 min. 
Pensles med sammenpisket æg (jeg have en æggehvide stående på køl så brugte bare den). Drys med solsikkekerner. Bages ca. 15-18 min. ved 200 garder. Køles på bagerist.

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Clausen.

Fersken og æblemarmelade med citron og vanilje.


Foto: Sara B. Clausen.
Efterhånden laver jeg stort set altid vores marmelade selv- jeg synes det er sjovere fordi man får prøvet lidt mere forskelligt og man ved hvad der er i og at kvaliteten er i orden og langt billigere end hvis man køber god marmelade. Set tager heller ikke særlig lang tid.
Denne er sommerlig og virkelig skøn og har en flot solskinsfarve der gør den ekstra lækker.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser:

6 ferskner (350 g. renset vægt).
2 æbler (250 g. renset vægt)
400 g. syltesukker
1 tsk. vaniljekorn
saften af en øko citron
1 par tynde skræller citronskal (øko)

Foto: Sara B. Clausen.

Bring en gryde vand i kog og snit et kryds i toppen af fersknerne, dyp dem knap et min. i det kogende vand. Tag dem op og pil skrællen af. Skær ferskenkødet af stenen. Det betyder ikke så meget hvordan de ser ud, da det bliver blendet til sidst.
Skræl æbler og fjern æbleskroget og skær dem i stykker. Kom i en gryde sammen med ferskner, syltesukker, vanilje citronsaft og skal. Brig stille og roligt i kog. Lad det koge ca. 15 min. Brug en stavlender til at purere til en mere jævn masse. Hæld på helt rene og skoldede glas og sæt låg på.

Find mig også på: FACEBOOK

Foto: Sara B. Clausen.

fredag den 23. maj 2014

Bøf Wellington med nye kartofler, haricots verts og rødvinssauce.

Foto: Sara B. Clausen.
Uhmmmm- det her er bare lækker mad og ikke specielt svært at lave. Kødet smelter på tungen! Tror det vil begejstre de fleste (kødspisende) mænd og kvinder. Opskriften på Bøf wellington er "tyvstjålet"fra Gordon Ramsay og han forklarer det selv så fint på Youtube på dette link.
Jeg lavede nye kartofler med persilledrys, rødvinssauce og sprøde haricots verts som tilbehør. MUMS!


Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 2 pers.

Bøf Wellington:
1 stykke oksefilet el. mørbrad på 500 gram
400 g. champignon el. andre svampe
1 pakke paramaskinke
2 spsk. Colemans sennep
Frisk butterdej i rulle
Flagesalt
Peber
1 æggeblomme

Rødvinssauce:
1½ dl. kalvefold
2 spsk. smør
1 dl. rødvin
½ dl. vand
3 små banan skalotteløg, finthakket
3 skiver bacon i strimler
2 tsk. timian
Salt og peber
1½ tsk. maizena udrørt i lidt vand

Tilbehør:
1 pakke friske haricots verts (koges 4 min i saltet vand)
persille
nye kartofler
Foto: Sara B. Clausen.

2 stykker husholdnings film lægges side om side med et lille overlap. Ovenpå placeres parmaskinken så der dannes en bund. Champignon el. andre svampe blendes til en fin masse, Denne svampefars svitses på en varm pande uden fedststof, så alt vandet fordamper, krydres med salt og peber. Svampemassen placeres i et lidt tykt lag ovenpå parmaskinken. Oksekødet krydres med salt og peber og steges på en hed pande på alle sider, bare nogle få min. så kødet lukkes på alle sider. Kødet pensles med sennep og placeres ovenpå parmaskinke og svampefars. Rul husholdnings filmen stramt omkring og lad kødet stå mindst 15 minutter i køleskabet.


Foto: Sara B. Clausen.

Butterdejen rulles ud og kødet placeres ovenpå. Butterdejen pensles med æg og lukkes sammen om kødet. Overfladen pensles med æggeblomme og ridses med en skarp kniv (ikke for dybt!), drys gerne med lidt flagesalt. Kødet steges 25 -30 min ved 200 grader. Lad hvile 15 min. Skæres i tykke skiver.


Foto: Sara B. Clausen.


De nye kartofler koges i saltet vand og drysses med persille inden servering.

Saucen laves ved at smelte smør i en gryde og svitse skalotteløg og bacon i nogle min. Herefter tilsættes rødvinen og koger lidt ind og dernæst kalvefond og vand samt timian, salt og peber. Lad det simre ca. 20 min. ved middel varme . Sigt saucen gennem en sigte og kom tilbage i gryden lad reducere til 2/3 dele og jævn herefter med maizena.

Kog haricots verts i ca. 4 min i saltet vand. 



Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også lige her på: Facebook.

mandag den 19. maj 2014

Sliders - små fine miniburgere med sød kartoffel fritter.

Foto: Sara B.Clausen
"Sliders" er det nye sort i burger business og det er såmænd bare en  fin miniudgave af en god hjemmelavet burger (ca. 7 cm i diameter) - men på en eller anden vis fungerer det bare rigtig godt med de små burgerhapsere som også bliver mere delikate. Det ville også gøre sige ret godt til en børnefødselsdag, sommerbuffet eller andet.
Jeg fik straks lyst til at prøve dem da jeg stødte på dem på Hanne K´s verden - en super fin blog!
Men da jeg skulle lave dem på en hverdagsaften- måtte jeg ændre lidt på opskriften, da jeg ikke havde tid til den lange hævning m.m. Bollerne blev alligevel luftige og fine.
Til bøfferne brugte jeg brugte halv okse og halv svinekød - rigtig gode saftig små bøffer. Tilbehøret vælges jo bare alt efter hvad man kan lide.



Foto: Sara B.Clausen
Burgerboller:
50 g. gær
2 dl sødmælk
2½ dl. minimælk
3 spsk. olivenolie
2 spsk. sukker
1 spsk. groft salt
Ca. 500 g. hvedemel Italiensk tipo 00

Burger:
400 g. hakket oksekød 8-12 %
400 g. hakket svinekød 8-12 %
2 små æg el. 1 stort
Salt og peber
1 tsk. hvidløgs pulver
1 tsk. røget paprika
1 tsk. chiliflager
1 spsk. worchestershiresauce
1 spsk. sweet baby ray chipotle sauce el. anden BBQ

Skyrdressing:
1½ dl. skyr
2 tsk. rød dressing og dip mix (Urtekram)
1 tsk. honning.

Søde kartoffelfritter:
ca. 1000 g. søde kartofler skåret i stave
1 spsk. olivenolie
salt
(Laves gerne i Actifry)

Tilbehør: fx. Salat, agurk, tomat, rødløg, ristede løg, jalapenos,ketchup, sød sennep m.m.


Foto: Sara B.Clausen

Lun mælken og rør gæren ud deri. Tilsæt olie, salt, sukker og hvedemel og ælt dejen godt sammen til den er blød og smidig. Brug nok mel til at dejen er til at arbejde med- det er et cirka mål, da jeg ikke selv vejede af mens jeg lavede dem ;-)
Lad hæve lunt og tildækket med fugtigt klæde i 1 time. Form små fine boller tænk på at når de er hævet og bagt skal de være ca. 7 cm i diameter. Bages ved 200 grader(varmluft) i ca. 15 min. til gyldne og gennembagte.

Rør farsen sammen og lad den gerne stå og trække på køl indtil de skal steges.Form bøffer der passer til burgerbollerne.

Skræl de søde kartofler og skær i stave. Lav dem gerne i en Actifry med 1 spsk. olivenolie og drys med salt- de skal have ca. 45 min. Kan alternativt rystes i en pose med ca. 2 spsk. olivenolie og bredes ud på plade med bagepapir (i et lag) og bages i en 200 grader varm ovn(varmluft) i ca. 30 min.

Bøfferne grilles eller steges i ca. 3 min på hver side lige inden servering. Server med tilbehør så man kan lave dem ved bordet.

Find mig også på Facebook.


Foto: Sara B.Clausen




søndag den 18. maj 2014

Salat med Hindbær, parmesan og ristede pinjekerner.

Foto: Sara B. Clausen.
En dejlig, nem og sommerlig salat som smager skønt som tilbehør til kylling eller andre retter.  Jeg håber sådan at jeg selv får nogle flotte hindbær på mine nye buske i haven og kan høste lækre bær til både desserter, kager, salater og smoothies :-)

Ingredienser:

1 bakke baby leaves eller rucola, skyllet og slynget
1½ pakke friske hindbær
 Et mindre stykker parmesanost revet i flager
1 pose pinjekerner, ristede på tør pande

Dressing:
3 spsk. hindbæreddike
6 spsk. olivenolie
1 spsk. sød grov sennep med strejf af honning
1 spsk. honning
1 nip citronpeber
1 nip salt

Fordels den skyllede og slyngede salat på et fad og kom hindbær, parmesanflager samt ristede pinjekerner på toppen. 
Rør dressingen sammen og hæld over lige inden servering eller gør det ved bordet, hvis fx. børnene ikke kan lide dressing ;-)

Find mig også på: Facebook.

Trekornsboller.


Foto: Sara B. Clausen.
De luftige fødselsdagsboller, blev i dag erstattet med disse gode trekornsboller, som også smagte dejligt med marmelade, ost og pølser til, for at mætte lidt inden lagkagen kom på bordet. Hyggelig dag med familien.

Ingredienser ca.20 stk.

1½ dl. trekornsblanding
1 dl havregryn
3½ dl. kogende vand
1 dl. mælk
ca. ½ dl kogt vand (stadig varmt)
50 g. gær
3 spsk. rapsolie
1 spsk. salt
1 spsk. honning
400 g. fuldkornsspelt og Emmermel (Urtekram)
250 g. hvedemel

Foto: Sara B. Clausen.


Bland trekornsblanding og havregryn i en skål, hæld den kogende vand over og lad trække i ca. 20 min.
Rør gæren ud i mælken tilsæt ca, ½ dl kogt vand for at gøre det lunkent. Kom den afkølede frøblanding i gærblandingen og tilsæt honning, salt og olie. Rør de to typer mel i lidt af gangen. Ælt godt igennem og lad hæve i 1 time. Slå dejen ned og form boller som sættes på bageplader med papir og efterhæver i ca. 40-60 min. Pensles med lidt vand eller mælk og bages i ca. 15-18 min. ved 200 grader til gyldne og gennembagte. Lad køle på rist.

Find mig også på: Facebook.

Foto: Sara B. Clausen.

Lækker Sommerlagkage.

Foto: Sara B. Clausen.
Familien kommer til eftermiddagshygge i dag og forsinket fejring af mig :-) Derfor har jeg lavet en laber sommerlagkage, som er rigtig fin og lækker. Jeg er ikke så glad for flødeskum så derfor har jeg lavet halv creme, halv flødeskum og vendt sammen. Det giver også en god konsistens.
Pynt med sommerens bær, har du i haven ( måske ikke endnu men senere) så er du jo heldig og man kan bruge det hele; ribs, blåbær,brombær, jordbær, hindbær e.l.

Ingredienser ca. 10 pers.:

Kagebunde:
3 æg
200 g. sukker
1 tsk. vaniljekorn (Urtekram)
50 g. smør
1 dl. sødmælk
175 g. hvedemel
2 spsk. bagepulver
Et nip salt
En springform, smør og sukker

Creme til kagen:
½ pose cremepulver (Dr. Oetker)
2½ dl. sødmælk
2½ dl. fløde

Bærkompot:
400 g. blandede bær (jeg brugte frosne skovbær og blommer)
100 g. sukker
1 vaniljestang korn + tomme bælg

Pynt. 250 g. friske bær evt. drysses med sigtet flormelis lige inden servering.

Lagkagebunde:
Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en hvid og luftig masse. Smelt smør og bland med sødmælk hæld i æggemassen under piskning skiftevis med sigtet mel og bagepulver.
Smør en springform med smør og drys med sukker. Kom kagedejen i springformen og bag ved 175 grader i ca. 30 min. til den er gylden og gennembagt.Mærk efter med en kødnål. at dejen ikke hænger ved.
Lad kagen køle helt af, før den skæres i to dele med en skarp kniv.

Bærkompot:
Kog bær, sukker og vaniljekorn samt den tomme stang sammen i en gryde til en kompot. lad den køle af.

Creme:
Pisk cremepulver med sødmælk og lad det stå koldt i 30 min. Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt creme og flødeskum sammen med lette bevægelser, brug en dejskraber til det. Tag 2/3 dele af flødecremen og bland med halvdelen af bærkompotten. Fordel resten af bærkompotten på den nederste kagebund. 
Læg den øverste kagebund over og top med den sidste 1/3 af flødecremen. Pynt med friske bær. Drys evt. med et fint lag sigtet florsukker.

Find mig også på: FACEBOOK

Foto: Sara B. Clausen.


lørdag den 17. maj 2014

Lækker wokret med mørbrad, ærter og cashewnødder.

Foto: Sara B. Clausen.
En let og velsmagende ret som kan være klar på under 30 min. og derfor vil gøre sig godt på en travl hverdag- eller en dag som denne hvor solen har skinnet og vi har arbejdet på udestue, have m.m. og derfor ikke har haft så meget tid til at lave mad ;-)
Opskriften stammer fra seneste nummer af MAD - jeg har dog tilføjet lidt marinade til kødet og andre småjusteringer. Jeg bruger soja i stedet for salt i retten.


Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4 pers:

600 g. svinemørbrad
 2 spsk. Teryiaki sauce og 1 spsk. ketjap manis
3 rødløg,både
300 g. sukkerærter, strimler
2 røde chilifrugter u. kerner, skiver
Sesamolie
Friskkværnet peber
1½ dl. Østersauce
50 g. tørristede cashewnødder
200 g. fuldkornsnødder


Foto: Sara B. Clausen.

Afpuds kødet og skær det i strimler ved det med teryiakisauce og ketjap manis og lad det  gerne stå køligt i 30 min.. Klargør grøntsagerne og rist cashewnødderne på en tør pande, til de har fået lidt farve.
Opvarm en wok med lidt sesamolie og lynsteg kødet i 2-3 min. Tilsæt rødløg sukkeræreter og chili og steg videre i 2 min. Hæld østersauce over og steg videre i ca. 3 min. Tilsæt casehwnødder.
Kog nudlerne i saltet vand efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra og vend dem med 1 spsk- sesamolie. Server retten med nudler til.

Find mig også på FACEBOOK

Ps. De fine tallerkener i en flot organisk form og med en skøn turkis farve, er importeret fra Thailand. Det er et smukst stel til en god pris og hvis nogen skulle være interesseret formidler jeg gerne kontakt til forhandler.

torsdag den 15. maj 2014

Nem og lækker Mexicansk tærte.



Foto: Sara B. Clausen.
Denne tærte er let at lave og smagte simpelthen så godt, at jeg må skynde mig at give jer opskriften inden jeg smutter ud på en cykeltur, det var umuligt ikke lige at tage den ekstra portion, som man egentlig ikke har brug for. Har du overskud, laver du selvfølgelig dejen selv - men i dag var det den hurtige løsning med en købe tærtedej (vælg gerne groft hvis det kan fås). 


Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 4 pers:

2 løg, hakket
2 fed hvidløg
 500 g. magert oksefars
4 store tomater, skåret i mindre tern
1 tsk. chiliflager
2 tsk. oregano
1 tsk.spidskommen
1 tsk. chilipowder mix
Salt og peber
½ dåse kidney bønner
3 æg
4 spsk. creme fraiche 9%
125 g. cheddarost, revet
1 glas røde jalapenos

Foto: Sara B. Clausen.
Foto: Sara B. Clausen.

Kom tærtedejen i et smurt tærtefad og prik bunden med en gaffel. Kom lidt olie i en sauter pande og svits løget nogle min. til de er klar. Tilsæt det hakkede oksekød og steg det ved god varme. Når det er blevet brunt, tilsættes alle krydderier samt tomater. Simrer ca. 10 min. Tilsæt kidney bønner og rør rundt. Tag af varmen og lad køle lidt.
Rør æg sammen og tilsæt creme fraiche samt cheddar. Bland æggemassen med kødet og kom fyldet i tærtefadet. Fordel massen. Pynt med jalapenos og lidt ekstra cheddarost. Bages ca. 20-25 min. ved 200 grader. Server sammen med en god grøn salat.


Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på FACEBOOK.

søndag den 11. maj 2014

Et sommerhit: Salat med nye kartofler,citronolie og ristede pinjekerner.

Foto: Sara B. Clausen.
Det er jo ikke rigtig så sommerligt i disse dage - alligevel fik jeg i dag lyst til denne salat, som bare er så enkel og lækker. Et klart hit som tilbehør når du griller, skøn til fisk og kylling. Vil gøre sig godt til en havefest med sommerbuffet til mange.
Brug lækre nye små og faste kartofler og køb en god citronolie eller lav den selv. Opskriften er fra en af "Suveræne Salater".

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser

ca. 1 kg. nye små kartofler
1 bundt rucola eller spæde salat blade
1 øko citron (1½ spsk. citronsaft og skallen fra ca. ½ citron).
2 spsk. god citronolivenolie (el. 2 spsk. olivenolie skallen af ½ citron)
30. g ristede pinjekerner
Citronpeber
Salt

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15-20 min. lad køle og pil dem. Skæres i tykke skiver. Rist pinjekernerne på en varm pande til de tager farve. Skyl salaten godt.
Vend kartofler med 2 spsk. citronolie ( eller 2 spsk. olivenolie med skal af en halv citron)   1½ spsk. citronsaft salt samt citronpeber. Lad gerne kartoflerne trække i denne dressing. men vend først til sidst med salat og pinjekerner.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Clausen.

torsdag den 8. maj 2014

Nasi Goreng m. spejlæg og sprøde løg.


Foto: Sara B. Clausen.
Nasi Goreng er en skøn ret og der er mulighed for at bruge en masse grøntsager og rydde lidt ud i resterne. Det er jo nærmest en Asiatisk biksemad og denne version er bare min impovisation. Men man kan jo bruge lige det man har lyst til. Jeg valgte fuldkornsbasmatiris fremfor de hvide. Sojaen erstatter salt i retten og giver samtidig umami, der er så eftertragtet, fordi det giver en god og smagfuld balance i maden.


Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 4 pers:

350 g. fuldkornsbasmati
1 tsk 

1 stor svinemørbrad ca. 500 g., renset 
2 spsk. Kikkoman woksauce
2 spsk.Teriyaki
3 spsk. ingefær, skrællet og revet
1 fed solohvidløg, knust
Rigelig friskværnet peber
1-2 tsk. sambal olek
2 spsk. sesamolie

5 gulerødder i tynde stave
1 bundt forårsløg, skrå skiver
1 rød snackpeber, strimler
2 banan skalotteløg skiver
1 fed solo hvidløg

Sprøde løg:
3 banan skalotteløg i skiver
3 spsk. olie

Tilbehør: 4 æg.

Kog gerne risene i forvejen og lad dem køle af. Brug ca. 1½ gang  så meget vand som ris. Tilsæt salt til vandet. kog dem og gøre dem løse med en gaffel. 

Rens mørbraden og skær den i strimler. Kom kødet i en skål sammen med woksauce, Teriyaki, ingefær, hvidløg, sambal olek,sesamolie og friskkværnet peber. Lad marinere mens du skærer grøntsager og andet.

klargør skalotteløgene (både de tre til sprøde løg og de to til retten nu du er i gang)
Varm olien i en wokpande og steg ca. 3 løg sprøde ved god varme, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. 

Svits nu kødet i nogle min. ved god varme til det tager lidt farve. Tilsæt derefter gulerod, forårsløg, rød snackpeber og skalotteløg. Svits med nogle min. Tilsæt de kogte, afkølede ris og steg dem med ca. 5 min. ved god varme. Samtidig spejles æggene. Ved servering anrettes Nasi Goreng på et fad, spejlæg kommes over og der drysses med de sprøde løg.

Find mig også på: Facebook

Foto: Sara B. Clausen.