søndag den 20. december 2015

Nøddetoppe med appelsin og chokolade (Glutenfri)

Foto: Sara B. Hansen,
Dette er nærmest en blanding mellem konfekt og kage lidt a la kransekagestykker. De er super lette at lave og smager fantastisk. Opskriften så jeg i  Magasinet MAD! og fik straks lyst til at prøve - der er ikke nogen tvivl om at det bliver en ny juleklassiker hjemme hos mig både i versionen med hasselnød og med mandel.

Foto: Sara B. Hansen,

Ingredienser nøddetoppe med appelsin og chokolade

(cirka:20 små toppe)

200 g hasselnøddekerner
50 g smør
1 dl rørsukker
1 æg
Fintrevet skal af 1 appelsin, øko.(usprøjtet)
20 hele hasselnøddekerner til pynt
50 g mørk chokolade

Foto: Sara B. Hansen,

Hak hasselnødderne til fint mel i en blender. Smelt smørret ved svag varme, lad det køle lidt af. Rør nødder, smør, sukker, æg og fintrevet appelsinskal sammen.

Form dejen til 20 små toppe. Sæt dem på bagepladen, og tryk forsigtigt en hasselnød ned i hver top. Bag toppene i en 175 grader varm ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne.

Lad dem køle af på en bagerist. Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad eller i chokoladesmelter.

Dyp bunden af hver nøddetop i den smeltede chokolade, og læg toppene på et ark bagepapir, så chokoladen kan størkne. Sæt evt. i køleskabet, så går det lidt hurtigere ;-)

Foto: Sara B. Hansen,


Tip:
Kan også laves med mandler i stedet for hasselnødder.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen,2 kommentarer:

  1. Sara, kan jeg bruge mandelmel?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa, ja men det vi måske være godt at blande med almindelige hakkede mandler, da mandelmel er meget fint og jeg tror at de vil flade mere ud så og mangle lidt struktur. Men jeg har bagt både med hakkede mandler og med hasselnød og begge dele fungerer og smager rigtig godt! Glædelig jul. Kh Sara

      Slet