Foto: Sara B. Hansen, |
Dette er nærmest en blanding mellem konfekt og kage lidt a la kransekagestykker. De er super lette at lave og smager fantastisk. Opskriften så jeg i Magasinet MAD! og fik straks lyst til at prøve - der er ikke nogen tvivl om at det bliver en ny juleklassiker hjemme hos mig både i versionen med hasselnød og med mandel.
Foto: Sara B. Hansen, |
Ingredienser nøddetoppe med appelsin og
chokolade
(cirka:20 små toppe)
200 g
hasselnøddekerner
50 g smør
1 dl
rørsukker
1 æg
Fintrevet
skal af 1 appelsin, øko.(usprøjtet)
20 hele
hasselnøddekerner til pynt
50 g mørk
chokolade
Foto: Sara B. Hansen, |
Hak hasselnødderne
til fint mel i en blender. Smelt smørret ved svag varme, lad det køle lidt
af. Rør nødder, smør, sukker, æg og fintrevet appelsinskal sammen.
Form dejen til 20 små toppe. Sæt dem på bagepladen, og tryk forsigtigt en hasselnød ned i hver top. Bag toppene i en 175 grader varm ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
Lad dem køle af på en bagerist. Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad eller i chokoladesmelter.
Dyp bunden af hver nøddetop i den smeltede chokolade, og læg toppene på et ark bagepapir, så chokoladen kan størkne. Sæt evt. i køleskabet, så går det lidt hurtigere ;-)
Form dejen til 20 små toppe. Sæt dem på bagepladen, og tryk forsigtigt en hasselnød ned i hver top. Bag toppene i en 175 grader varm ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
Lad dem køle af på en bagerist. Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad eller i chokoladesmelter.
Dyp bunden af hver nøddetop i den smeltede chokolade, og læg toppene på et ark bagepapir, så chokoladen kan størkne. Sæt evt. i køleskabet, så går det lidt hurtigere ;-)
Foto: Sara B. Hansen, |
Tip:
Kan også laves med mandler i stedet for hasselnødder.
Kan også laves med mandler i stedet for hasselnødder.
Find mig også på FACEBOOK.
![]() |
Foto: Sara B. Hansen, |
Sara, kan jeg bruge mandelmel?
SvarSletHejsa, ja men det vi måske være godt at blande med almindelige hakkede mandler, da mandelmel er meget fint og jeg tror at de vil flade mere ud så og mangle lidt struktur. Men jeg har bagt både med hakkede mandler og med hasselnød og begge dele fungerer og smager rigtig godt! Glædelig jul. Kh Sara
SletDe er mega gode, nemme og hurtige at lave. Chokoladen kan undværes.
SvarSletSkal de fryses eller holder de sig sprøde i kagedåse
SvarSletHejsa, jeg har ikke prøvet at fryse dem. Har opbevaret dem køligt. Det er ,som jeg husker dem, ikke en sprød småkage som fx. en jødekage eller brunkage- mere sådan lidt "konfektagtig". Men meget lækker.
SletHei. Disse kan absolutt fryses. Findus hadde disse for mange år siden i sitt sortemang. Det var frysevare. Verdens beste kaker😉
SvarSletKan jeg bruge valnødder?
SvarSletDet tænker jeg sagtens du kan. Har ikke selv prøvet- men er sikker på det vil smage godt.
SletJeg har lavet dem med mandler med limeskal i stedet for appelsin og så hvid chokolade, de bliver også super lækre.
SvarSletKære Mette, det lyder da bare super lækkert! Det kunne jeg godt finde på også at prøve. Mange tak for tippet og rigtig god jul :-) Mvh. Sara
SvarSlet