mandag den 26. maj 2014

Sprød salat med cremet dressing og honningristede solsikkekerner.

Foto: Sara B. Clausen.
Jeg elsker denne type af salater som er perfekt tilbehør til maden i forskellige varianter sommeren igennem. Der er masse af knas i den og samtidig cremet dressing med et strejf af sennep. Brug havd du kan lide og har i køleskabet. I min variant her var der fennikel, broccoli, æble, rødløg, orange peberfrugt, rosiner og honningristede solsikkekerner.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 4 personer:

1 broccoli
2 rødløg, tynde både
1 æble, tern
1 fennikelknold i tynde skiver
1 orange el. gul peberfrugt
2 håndfulde rosiner
2 håndfulde solsikkekerner
1 stor spsk. honning
4 spsk. æblecidereddike
2 tsk. sukker
4 spsk. skyr
3 spsk. græsk youghurt
2 tsk sød grov sennep (alternativt. alm. grov sennep med lidt honning tilsat)
Salt og peber

Foto: Sara B. Clausen.

Skyl broccolien og skær den i små buketter og stænglerne i tynde skiver. Bring lidt vand og salt i kog og blancher broccolien i 1 min. Hæld gennem dørslag og skyl med koldt vand. Kom i en stor skål. Snit de øvrige grøntsager og kom ned i skålen til broccolien. Vend med æbleeddike og sukker. Må gerne trække lidt.
Rist solsikkekernerne på en pande med en spsk. honning til lidt gyldne og lad dem derefter køle bredt ud på bagepapir.
Rør skyr og græsk youghurt sammen og tilsæt salt, peber og 2 tsk. sød grov honning. Vend det i salaten. Drys med de honningristede solsikkekerner og server som tilbehør.

Find mig også på FACEBOOK

Ingen kommentarer:

Send en kommentar