søndag den 25. maj 2014

Karamelliseret pære med ristede mandelsplitter og sprød karamel.

Foto: Sara B. Clausen.
Denne skønne dessert passer perfekt på en lys sommeraften med en lille kaffe con avec ved siden.
Det er min egen opskrift og jeg har leget med det salte (som også klæder det søde køkken) ved at komme en smule soja i. Lad dig ikke forskrække af det, det smager på ingen måde igennem men giver lige et lille pift til de karamelliserede pærer som er rigtig god.

 Ingredienser:

4 faste pærer
50 g. smør
100 g. dansk honning
100 g. sukker
½ tsk.vaniljekorn
Saft fra en appelsin
1½ spsk. Sojasauce (Kikkoman less salt)
150 g. mandler, smuttede i splitter
God vaniljeis

Dekoration:

100 g. sukker
50 g smør

Foto: Sara B. Clausen.

Smut mandlerne og rist dem på en tør pande. Lad dem køle og skær i splitter.

Smelt smør og honning på en pande ved middel varme og lad det karamellisere en smule tilsæt saften fra en appelsin, vaniljekorn og soja og rør godt sammen lad karamellisere i yderligere nogle min.

Skræl pærerne og fjern kernehus og skær dem i kvarte. Kom dem ned i den karameliserede masse og vend dem rundt med jævne mellemrum i ca. 5 min. Til de begynder at blive gyldne og mere bløde. Lad stå og trække et kvarters tid. Køl af.

Anret vaniljeisen på en desserttallerken og læg de kvarte pærer dekorativt ved. Hæld lidt af den karamelliserede masse over og drys med mandelsplitter.


Karamelpynt: Smelt smør og sukker på en pande ved middel varme. Placer et stykke bagepapir på en bakke. Med en ske tages karamelmassen op og der laves kruseduller/ mønstre med karamellen på bagepapiret. Evt. formes som et hjerte en aflang smal firkant eller en cirkel efter smag. Lad karamellen stivne og træk dem så forsigtigt af bagpapiret og placer dekorativt på toppen af anretningen.

Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på FACEBOOK

Ingen kommentarer:

Send en kommentar