søndag den 18. maj 2014

Trekornsboller.


Foto: Sara B. Clausen.
De luftige fødselsdagsboller, blev i dag erstattet med disse gode trekornsboller, som også smagte dejligt med marmelade, ost og pølser til, for at mætte lidt inden lagkagen kom på bordet. Hyggelig dag med familien.

Ingredienser ca.20 stk.

1½ dl. trekornsblanding
1 dl havregryn
3½ dl. kogende vand
1 dl. mælk
ca. ½ dl kogt vand (stadig varmt)
50 g. gær
3 spsk. rapsolie
1 spsk. salt
1 spsk. honning
400 g. fuldkornsspelt og Emmermel (Urtekram)
250 g. hvedemel

Foto: Sara B. Clausen.


Bland trekornsblanding og havregryn i en skål, hæld den kogende vand over og lad trække i ca. 20 min.
Rør gæren ud i mælken tilsæt ca, ½ dl kogt vand for at gøre det lunkent. Kom den afkølede frøblanding i gærblandingen og tilsæt honning, salt og olie. Rør de to typer mel i lidt af gangen. Ælt godt igennem og lad hæve i 1 time. Slå dejen ned og form boller som sættes på bageplader med papir og efterhæver i ca. 40-60 min. Pensles med lidt vand eller mælk og bages i ca. 15-18 min. ved 200 grader til gyldne og gennembagte. Lad køle på rist.

Find mig også på: Facebook.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar