lørdag den 21. marts 2015

Brunch med familien.

I dag skulle vi have fødselsdags brunch for 22 pers. for at fejre pigernes 18 og 14 års fødselsdag( godt nok noget forsinket). Så jeg lavede en brunchmenu med mange forskellige ting og deler lige lidt af dem her til inspiration :-) Opskrifterne nedenfor er ikke til 22 personer ( det er man nok ikke så ofte) men kan selvfølgelig bare ganges op ved behov.

Foto: Sara B. Hansen.

Græsk yoghurt med appelsin, honning, tranebær og crunch
4 personer:

1 liter græsk yoghurt 10 %
1 stor appelsin, i tern m. saften derfra
1 håndfuld tranebær
Ca. 4 tsk.  god flydende honning
4 spsk. granola/chrunch købt eller hjemmelavet,

Rør yoghurten godt  rundt så den bliver mere luftigt og glat, kom en stor spsk. i bunden af hver glas, kom 1 spsk appelsintern med saft ovenpå, derpå atter en stor spsk yoghurt, honning, granola og tranebær.

Foto: Sara B. Hansen.
Amerikanske brunchpandekager:
ca. 14 stk.

Pandekager:
150 g. hvedemel ( en del kan erstattes med fuldkorns hvis man vil)
3. tsk. bagepulver
2 tsk. rørsukker
½ tsk. salt
4½ dl. kærnemælk
2 æg
3 spsk. smør.smeltet
lidt smør til stegning
Evt. 1 tsk. vaniljekorn

Bland mel og bagepulver, sukker og salt(evt. vaniljekorn) sammen i en skål. Pisk kærnemælk, æg og smeltet smør sammen i en anden. Hæld det tørre ingredienser sammen med de våde og rør med lette tag til de tørre ingredienser er gennemvædet. Dejen skal være ret tyk.
Smelt lidt smør på en pande og steg pandekagerne 2- 3 stk af gangen, alt efter hvor stor panden er.
Vend dem når dejen begynder at boble op. Bag på den anden side og hold dem lune indtil servering.

Foto: Sara B. Hansen.

Brunchæg m. seranoskinke indbagt tomat og purløgsdrys
Ingredienser 4 pers:

4 æg
8-9 skiver seranoskinke (eller parmaskinke / bacon)
2 Små cherrytomater
Friskklippet purløg
Salt og peber
lidt olivenolie

Smør formen med en smule olivenolie og placer seranoskinken i muffinformen, så der dannes en "rede". Måske skal du bruge 1½ til 2 skiver serano pr. rede. Den skal helst være lukket over det hele, må gerne gå ca. 2 cm.op over kanten på formen. Bag derefter rederne i en forvarmet oven, 200 grader, i 3- 4 min. Tag ud og lad køle lidt. placer en kvart tomat eller en ½, alt efter størrelsen, i hver form. Slå et æg ud i hver rede. Sæt i ovnen og bag i ca. 8 min. De skal være smilende i blommen. De løsnes forsigtigt fra formen evt. ved at køre en plastikkniv el. lign. rundt i kanten, herefter kan de løftes hele ud. Server med frisk klippet purløg, og friskkværnet peber, det er nok ikke nødvendigt med salt, da seranoskinken salter.

Foto: Sara B. Hansen.
Hjemmebagt morgenbrød:
16 stk:

500 g.hvedemel
100 g. smør el. margarine
30 g. gær
3 dl.mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker.

1 æg til pensling og birkes til drys (evt. lidt revet ost) 

Smuldr smøren i melet. Rør gæren ud i den fingervarme mælk. Tilsæt salt og sukker og ælt det hele godt sammen til en blank, elastisk og smidig dej. lad hæve mindst 30 min. gerne en time. form til de ønskede boller eller gifler. Lad efterhæve i 30 min. Pensles herefter og drysses med birkes og evt. lidt revet ost til osteboller.

Bages 12 min. ved 200 grader.

Foto: Sara B. Hansen.


Husk at du også finder mig på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar