torsdag den 29. maj 2014

Dejlige grovbrød med yoghurt og knækkede hvedekerner.

Foto: Sara B. Clausen.
Det har været en travl dag med en masse gravearbejde i forhold til vores udestue, men jeg har da lige nået at lave nogle lækre brød med en rigtig god smag og konsistens Fik også lavet en god salat som kommer i et andet indlæg og sørme om bilen ikke nåede at blive vasket her til aften også- fridagen er ikke blevet spildt!

2 formbrød et stort og et lidt mindre:

2 dl. knækkede hvedekerner
3 dl. vand
300 g. fuldkornshvedemel
700 g. hvedemel
50. g smør 
3 dl. yoghurt naturel
2 dl koldt vandt
50 g. gær
2 tsk. sukker eller honning
2½ tsk. salt

Desuden: Æg til pensling, hvide og blå birkes til drys.

Foto: Sara B. Clausen.

Kog de knækkede hvedekerner i 3 dl vand  i ca. 3 min. Kom det i en stor skål og bland med smør, varmen får det til at smelte. Kom herefter yoghurt, koldt vand, salt og sukker i, tjek at det er blevet lunkent og rør så gæren ud i. Tilsæt melet og ælt dejen godt igennem.
Lad hæve dækket af et vådt klæde i ca. 1 time. Del dejen i to klumper og kom i forme som er smurte. Lad efterhæve i 40-60 min. Bages ca. 25-30 min. nederst i en 200 grader varm oven.

Find mig også på : FACEBOOK


Ingen kommentarer:

Send en kommentar