mandag den 19. maj 2014

Sliders - små fine miniburgere med sød kartoffel fritter.

Foto: Sara B.Clausen
"Sliders" er det nye sort i burger business og det er såmænd bare en  fin miniudgave af en god hjemmelavet burger (ca. 7 cm i diameter) - men på en eller anden vis fungerer det bare rigtig godt med de små burgerhapsere som også bliver mere delikate. Det ville også gøre sige ret godt til en børnefødselsdag, sommerbuffet eller andet.
Jeg fik straks lyst til at prøve dem da jeg stødte på dem på Hanne K´s verden - en super fin blog!
Men da jeg skulle lave dem på en hverdagsaften- måtte jeg ændre lidt på opskriften, da jeg ikke havde tid til den lange hævning m.m. Bollerne blev alligevel luftige og fine.
Til bøfferne brugte jeg brugte halv okse og halv svinekød - rigtig gode saftig små bøffer. Tilbehøret vælges jo bare alt efter hvad man kan lide.Foto: Sara B.Clausen
Burgerboller:
50 g. gær
2 dl sødmælk
2½ dl. minimælk
3 spsk. olivenolie
2 spsk. sukker
1 spsk. groft salt
Ca. 500 g. hvedemel Italiensk tipo 00

Burger:
400 g. hakket oksekød 8-12 %
400 g. hakket svinekød 8-12 %
2 små æg el. 1 stort
Salt og peber
1 tsk. hvidløgs pulver
1 tsk. røget paprika
1 tsk. chiliflager
1 spsk. worchestershiresauce
1 spsk. sweet baby ray chipotle sauce el. anden BBQ

Skyrdressing:
1½ dl. skyr
2 tsk. rød dressing og dip mix (Urtekram)
1 tsk. honning.

Søde kartoffelfritter:
ca. 1000 g. søde kartofler skåret i stave
1 spsk. olivenolie
salt
(Laves gerne i Actifry)

Tilbehør: fx. Salat, agurk, tomat, rødløg, ristede løg, jalapenos,ketchup, sød sennep m.m.


Foto: Sara B.Clausen

Lun mælken og rør gæren ud deri. Tilsæt olie, salt, sukker og hvedemel og ælt dejen godt sammen til den er blød og smidig. Brug nok mel til at dejen er til at arbejde med- det er et cirka mål, da jeg ikke selv vejede af mens jeg lavede dem ;-)
Lad hæve lunt og tildækket med fugtigt klæde i 1 time. Form små fine boller tænk på at når de er hævet og bagt skal de være ca. 7 cm i diameter. Bages ved 200 grader(varmluft) i ca. 15 min. til gyldne og gennembagte.

Rør farsen sammen og lad den gerne stå og trække på køl indtil de skal steges.Form bøffer der passer til burgerbollerne.

Skræl de søde kartofler og skær i stave. Lav dem gerne i en Actifry med 1 spsk. olivenolie og drys med salt- de skal have ca. 45 min. Kan alternativt rystes i en pose med ca. 2 spsk. olivenolie og bredes ud på plade med bagepapir (i et lag) og bages i en 200 grader varm ovn(varmluft) i ca. 30 min.

Bøfferne grilles eller steges i ca. 3 min på hver side lige inden servering. Server med tilbehør så man kan lave dem ved bordet.

Find mig også på Facebook.


Foto: Sara B.Clausen
2 kommentarer:

  1. Fin ret... Bollerne blev vildt gode, også i betragtning af at der hverken står temperatur eller bagetid.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha, ha det må jeg vist hellere råde bod på😊Men tak for din kommentar og det er jo bare fordi mine følgere har så godt styr på det, at jeg kan undlade den slags detaljer. Kh Sara

      Slet