søndag den 1. december 2019

Tikka masala med søde kartofler.

Foto: Sara B. Hansen.

Den her Tikka masala sidder virkelig lige i skabet og så er den også klimavenlig. 
Det er den bedste jeg længe har smagt og hvis du følger opskriften - garanterer jeg succes :-)
Det er vigtigt at lade den koge ind og blive koncentreret i smagen og alle krydderier er også med til at give den rette smag. De fås i dit almindelige supermarked, måske lige på nær bukkehornsfrø som jeg selv har fundet i et lille "orientalsk marked". Det fås også i Matas og helsekostbutikker.Er det umuligt at opdrive så går det nok uden.


Foto: Sara B. Hansen.

Til saucen;
6 cm. ingefær, revet
3 fed hvidløg revet
2 løg, tern
1½ rød frisk chili u. kerner, i skiver
6 cherrytomater i kvarte
1½ spsk. flydende vegetabilsk fond
6 spsk. tomatkoncentrat
2 spsk. mandler, uden skal, stødt i morter
2 tsk. garam masala
1 tsk. stødt. koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt bukkerhornsfrø
½- 1  tsk. gurkemeje
Salt og peber
½ liter vand.

Desuden:
2 store søde kartofler i tern
3 spsk. olivenolie
2 spsk. Urtekrams kartoffelkrydderi
1-2 røde chilifrugter, friske(u. kerner)strimler
2 røde peberfrugter, grove tern
1 dåse kokosmælk
½ Citron, saften
Salt og peber

Tilbehør:
Basmatiris, mangochutney, frisk persille eller koreinaer evt. naan.


Foto: Sara B. Hansen.

Skær de søde kartofler i rustikke tern og vend med olie og kartoffelkrydderi. Bag dem i ovenen på en plade med bagepapir i 25- 30 min.Sæt dem til side.

Skrab skællen af ingefæren med en teske og riv den samt hvidløg fint(her er microplane rivejern et fantatstisk hjælp) kom i en skål. Bland med lidt vand til en pasta.

Kom lidt olivenolie på en god sauterpande, tilsæt de hakkede løg og steg dem i 5 min. ved jævn varme.Tilsæt ingefær-og hviløgspastaen. tilsæt herefter alle de andre ingredienser til saucen, på nær vandet.
Lad simre 4 min. Tilsæt halvdelen af vandet og lad det koge helt ind. Tilsæt resten af vandet og lade også dette reducere til ca. halv mængde. 
Kom saucen over i en anden skål. 

På en ren sauterpande, med lidt olie, steges nu den røde perberfrugt sammen med chili i 4-5 min. Hæld saucen over og tilsæt kokosmælken samt de bagte søde kartofler. Lad retten koge igennem og tykne, ca.10 min.

Kog risene efter anvisning på posen.

Server Tikka masalaen, drysset med frisk persille eller koriander og ristede mandelflager.
Drys evt. risene med Jomfru i det grønne (nigellafrø) eller sorte sesam.



Foto: Sara B. Hansen.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar