Foto: Sara |
Åhhhh, de smager så vidunderligt de her fyldte svampe - kræver naturligvis at man kan lide svampe. Fungerer super som tilbehør til kylling en god bøf eller steg eller hvorfor ikke som en lækker forret?
Vil man lave retten vegetarisk, kan man snildt undlade bacon og måske i stedet bruge lidt ekstra løg og ost.
Foto: Sara |
Foto: Sara |
Opskrift:
4 Portebellosvampe, stokkene fjernes og hakkes.
1 fed hvidløg, finthakket
1 lille løg, hakket
2 kviste frisk Rosmarin, hakket
1 frisk rød chili, uden kerner, hakket fint.
Salt og peber
3 skiver god tørsaltet bacon, skåret i små tern.
1 spsk. Olivenolie
Friskrevet parmesan (en lille skålfuld)
Rens svampene og vrid stokken fri. Gem dem til fyldet. Hak løg, hvidløg og chili og svits det i olivenolie, tilsæt bacon i tern og hakket Rosmarin samt den hakkede svampestok og lad det stege til løgene er bløde og baconen har taget lidt farve. smag til med salt og peber.
Kom lidt revet parmesan i bunden af hver svamp og fordel fyldet ovenpå. Top med revet parmesanost. Sæt dem gerne på en rist eller lignende med en bradepande under, så saften kan løbe fra. steg dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 10 min.
Server straks.
Foto: Sara |
Ser vildt lækkert ud og smager samtidigt vildt lækkert! Tror enhver der der kan lide svampe vil absolut elske disse!
SvarSletTak skal du have, er også selv helt vild med dem :-)
SletEt andet godt tilbehør: Kog hele, hvide salatløg efter størrelse som en lille appelsin i 5-7 min. i letsaltet vand; afkøl dem og vikl en skive god bacon om midten - den fastgøres med en kvist rosmarin, som er tilspidset og stukket igennem. Bages møre i ovnen sammen med kødet/kødretten.
SvarSletElsebeth
Tak Elsebeth, det lyder lækkert og må bestemt prøves en dag! kh Sara
Slethvor meget chili?
SvarSletJa, den er da smuttet, tak for dit spørgsmål. 1 frisk rød chili, uden kerne, hakket fint.
SletKh Sara
Top professionel svamperet, skaber madglæde hos gæsterne.
SvarSletHar anvendt opskriften mange gange.
Kære Bjarne, det er jeg glad for at høre :-) Jeg er også selv glad for den ret. Kh Sara
SletPerfekt oppeskrift
SvarSletSmager kanon jeg dryppede et par dråber hvidvin på og så på grillen
Super