onsdag den 8. september 2021

Håndværkere m. fuldkorn (koldhævet)

 

Foto: Sara B. Hansen.

En rigtig skøn måde at starte morgenen på, når duften af friskbagt godt brød og kaffe fylder køkkenet. Det kan være svært at vente på at brødene når at køle :-)


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser(10 stk.):


15 g. Gær

10 g. Salt

4 dl. Koldt vand

300 g. Hvid Hvede(fuldkorn)

225 g. Alm. Hvede el. Manitoba


Opløs gæren med lidt af vandet, tilsæt efterfølgende resten samt salt. 

Tilsæt mel og lad dejen ælte godt igennem- helst på køkkenmaskinen, da der skal æltes godt. 

Dejen skal samle sig og have udviklet gode glutenstrenge. Men vil stadig være “klistret”. Det tager ca. 10 min.


Lad dejen stå på bordet en halv times tid, i en tildækket skål, enten med låg eller film over.Smør gerne skålen med olie inden.Sæt på køl natten over.


Næste morgen tages dejen ud og står gerne og “ vågnet lidt” inden den vendes ud på en meldrysset bagemåtte eller bordet. Med en dejskærer, skæres lidt rustikke stykker af dejen. Ca. 10 store stykker.


Placer på bageplade med papir og pensles med vand og drysse rundhåndet med blå birkes.


Bages ved 230 grader og gerne med damp, indtil brødene er gyldne. 


Foto: Sara B. Hansen.


4 kommentarer:

  1. Hej.
    Mon de kan fryses før de bliver bagt

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa, det har jeg ikke erfaring med, så tør ikke svare herpå. Jeg ville nok bage dem men undgår at de bliver helt gyldne, fryse ned og så tage op og bage dem gyldne inden servering. Som hvis du køber dem i pose ved en bager og lige giver 10 min. inden servering.

      Slet
  2. Hej. Ser lækkert ud. De må prøves, men hvor lang tid skal de bages? Hilsen unna

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære dig, tak for spørgsmålet typisk et sted mellem 15 og 20 min. men afænger lidt af oven :-)

      Slet