mandag den 1. januar 2018

Lakseforret med avokado og urter.

Foto: Sara B. Hansen

En meget lækker og delikat forret som vi spiste nytårsaften.Det er helt sikkert ikke sidste gang at jeg laver den. Køb en flot lakseside til retten. Jeg brugte en halehængt koldrøget laks.
Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser: 4. pers.
4 stk. rugbrød ca. 1 cm. tyk
Ca. 300 g. laks
2 forårsløg
2 avokadoer
1/4 agurk
4 spsk. Creme fraiche 18 %
1 lime øko, saft og skal
Dild, purløg
Evt. Spiselige blomster og ørredrogn til pynt

Desuden: limebåde til servering


Tip: Du skal bruge kagering til denne ret for at kunne anrette den I den flotte komprimerede form. Rens og smør evt. kageringen med lidt citronolivenolie mellem hver portion, det smager godt og får ringen til at slippe lettere.
Foto: Sara B. Hansen

Sådan gør du: Stik rugbrødet ud i cirkler med kageringen. Hak den hvide del af forårsløget fint og bland med hakket laks, rør lidt skal fra lime i og smag til med salt og peber og vend sammen, Sæt til side. Hak den grønne del af forårsløget. Halver den kvarte agurk og skrab kernerne ud med en ske, skær i små tern. Skær også avokadoen i tern. Bland agurk, forårsløg og avokado med limesaft fra ½ lime smag til med salt og peber samt lidt fintfhakket dild. Fordel nu halvdelen af avokadoblandingen ovenpå rugbrødet (i kageringen) og pres forsigtigt sammen med en ske. Fordel laksen ovenpå i de 4 ringe og pres det sammen.Det er vigtigt hele tiden at flytte kageringen lidt opad, sådan at det til sidst er let at få den til at slippe. Fordel den sidste del af avokado over. Top med creme fraiche. Lad stå koldt. Inden servering drysses med hakkede urter og limeskal og evt. en spiselig blomst eller rød havesyre samt pyntes med ørredrogn.
Foto: Sara B. Hansen
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen

6 kommentarer: