Foto: Sara B. Hansen. |
Selvom der måske er nogen i familien der normalt ikke spiser champignon, så prøv det alligevel. Man kan ikke smage dem på denne måde- men de er med til at give den rette smag og god konsistens.
Denne opskrift er super god og smager skønt også dagen efter. Jeg kommer helt sikkert til at lave den igen.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser min. 4 personer:
Sauce:
2 rødløg, finthakket
2 spsk. soltørret tomat, hakket + 2 spsk. olie derfra
4 fed hvidløg, finthakket
500 g. champignon
2 store gulerødder i tern
2 stængler bladselleri i tern
300 g. grønne delikatesselinser
1 spsk. rosmarin
1 spsk. timian
2 blade lauerbærblade
Salt og peber
1 spsk. balsamicoeddike
2 dl. rødvin
1½ dl. vand
2 spsk. flydende veg. boullion
3 spsk. tomatkoncentrat
Kartoffelmos:
1,2 kilo kartofler
1,2 kilo kartofler
Salt og peber
Lidtrevet muskatnød
2 spsk. vegansk smør
1-1½ dl. plantemælk
Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Kog linserne efter anvisning på pakken i grøntsagsboullion, tilsat lidt salt. Dræn gennen en sigte og sæt til side.
Hak løg og hvidløg evt. i en foodprosessor, den skal alligevel bruges, til champignon som skal hakkes helt fint bagefter. Svits løg og hvidløg, i de 2 spsk. olie fra de soltørrede tomater i ca. 5 min.
Tilsæt champignon, soltørret tomat, lauerbær, rosmarin,timian og 1 spsk. balsamico og svits indtil væden fra champignon er næsten fordampet.
Tilsæt de kogte linser, gulerod, bladselleri, rødvin og lad simre til rødvinen er kogt ind tilsæt nu tomatkoncentrat,vand og grøntsagsboullion.
Tilsæt de kogte linser, gulerod, bladselleri, rødvin og lad simre til rødvinen er kogt ind tilsæt nu tomatkoncentrat,vand og grøntsagsboullion.
Lad simre til væsken er reduceret så massen ikke er for våd ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og mos dem. Tilsæt vegansk smør og plantemælk til rette konsistens.Smag til med salt, peber og muskatnød.
Kom sovsen i bunden af fadet og glat ud. Fordel mosen henover. Enten med en sprøjtepose med tylle eller blot ved at brede den ud og trække en gaffel igennem. Bag i ovnen ved 200 grader til mosen begynder at blive gylden.
Foto: Sara B. Hansen. |
Server med en god salat fx. rød spidskål fintsnittet krammet med lidt sesamolie og æbleeddike, limesaft + salt og peber og tilsat æble, appelsin og valnødder.
Foto: Sara B. Hansen. |
Find også Saras Madunivers på Facebook.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar