Foto: Sara B. Hansen |
Resultatet blev det her fine farsbrød med bl. svampe, kartofler, nødder og andet godt.
Den bliver perfekt med en god sauce og alt det andet lækre tilbehør.
Foto: Sara B. Hansen |
Jeg tænker selv at lave Jamie Olivers sauce som du kan se HER
Julepostej 6 personer:
2-3 store portebellosvampe
½ stort rødløg ( brug retsten til pynt)
2 skalotteløg
1- 2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
300 g. kartoffel (rå)
2½ dl. havregryn
100 g. hørfrøslim eller 2 æg hvis blot vegetarisk
2-3 spsk. rasp + lidt til formen
2 stor håndfulde valødder + lidt hele til pynt
½ dl. Tamari
1 spsl grøntsagsfond
2 spsk. gærflager
2 tsk. timian
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
Foto: Sara B. Hansen |
Rens portobellosvampene og skær i mindre tern
Hak rødløg og skalotteløg fint
Hak hvidløg
Riv gulerødder eller brug foodprosessor til at hakke dem ret fint
Skær bladselleri i tern.
Skræl kartofler og hak dem i foodprosessor
Hak valndddødder groft med en kniv (gem nogle hele til pynt).
Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie på en god sauterpande ca. 5 min.
Tilsæt svampe og svits med i 5 min. Hæld tamari over og
Tilsæt gulerødder og bladselleri. Lad svitse nogle min. mere.Tilsæt timian, salt og peber samt grøntsagsboullion.
Kom lidt mere end halvdelen af svampe/løgblaningen + havregryn ned i foodprossesoren sammen med kartoflerne og kør det sammen. Kom over i en skål og bland med den anden del af svampe/løgblandingen i .
Tilsæt hørfrøslim (eller æg) og hakkede valnødder, citronsaft, gærflager samt rasp lidt af gangen. Rør farsen godt sammen og lad den stå i 30 min.
Smør en lille rugbrødsform med Vegan block (smør) og hæld lidt rasp rundt, ryst overskydende rasp ud .Kom nu plantefarsen ned i formen og pres den lidt sammen. Pynt med valnødder og rødløg.
Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 60 min. Lad køle lidt og vend den så ud. Farsbrødet er fast og kan kæres i skiver.
Server med det ønskede tilbehør fx. brune kartofler, sovs og rødkål/rødkålssalat.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar