Foto: Sara B. Hansen. |
Det er en god ret til at få brugt forskellige rester fra græntsagsskuffen og den kan naturligvis let laves helt vegetarisk- da laksen ikke er et must. Man kan også bruge kylling, tofu, el. andet.
Foto: Sara B. Hansen. |
Bulgur m.quinoa:3 dl. bulgur
1 dl. sort quinoa
5 dl. vand
1 tsk. herbamare grøntsags boullion
lidt salt
Bagte tomater og aubergine:1 lille Aubergine, i kvarte skiver
15 cherrytomater på stilk
1 spsk. olivenolie
Salt,peber
1 spsk. Urtekram kartoffelkrydderi
1 spsk. oregano
Bagt Hokkaido og sød kartoffel:
½ hokkaido
1 sød kartoffel
1 spsk. olivenolie
1 tsk. chilflager 1 tsk. spidskommen
Salt og peber
½ lime, saften
Grønkål med ristet sesam:
4-5 stilke grønkål, ribbet og hakket
½ dl. sesamfrø ristet gyldne på tør pande
1½ spsk. ristet sesamolie
1 lille skvæt æblecider eddike
Salt og peber
1 stykke varmerøget laks pr. person, gerne lunet.
Desuden fx. sukkerærter i strimler, snittet rød spidskål, lidt ketjap Manis (sød soya) til at dryppe over, limebåde, dild til garnering
Foto: Sara B. Hansen. |
- Skyl bulgur og Quinoa og hæld vandet fra. Kom i en gryde med vand, grøntsagsboullion og salt og kog ved middel varme til vandet er absorberet. Sluk og lad trække 20 min. under låg.
- Vend aubergine og tomat med olie og krydderier og bag i ovnen i ca. 35-40 min. til let gyldne til gennembagt.
- Hokkaido, vask skrællen og fjern kerner, Skær i både. Rens også den søde kartoffel og skær i skiver på 0,5 cm tykkelse. Vend med olie, spidskommen, chili og bag i ovnen i 35-40 min sammen med tomater og aubergine.
- Skyl grønkålen, rib den. Skær den i mindre stykker. Kram sammen med ristet sesamolie, æbleeddike, salt og peber og vend til sidst med ristet sesam.
- Snit sukkerærter, skyld dilden og dup tør med køkkenrulle, lun evt. laksen.
- Anret med bulgur/quinoa i bunden, dryp lidt ketjap manis over og placer de øvrige elementer ovenpå.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar