søndag den 17. november 2019

Bulgur/quinoa bowl med bagte tomater, hokkaido, søde kartofler, grønkål med ristet sesam, laks og andet godt.




Foto: Sara B. Hansen.
Denne farverige ret er virkelig lækker og der er kælet for hver enkelt element, så hver en mundfuld smager så fuglene synger!
Det er en god ret til at få brugt forskellige rester fra græntsagsskuffen og den kan naturligvis let laves helt vegetarisk- da laksen ikke er et must. Man kan også bruge kylling, tofu, el. andet. 


Foto: Sara B. Hansen.
Ingredienser 4 personer:

Bulgur m.quinoa:3 dl. bulgur
1 dl. sort quinoa
5 dl. vand
1 tsk. herbamare grøntsags boullion
lidt salt

Bagte tomater og aubergine:1 lille Aubergine, i kvarte skiver
15 cherrytomater på stilk
1 spsk. olivenolie
Salt,peber
1 spsk. Urtekram kartoffelkrydderi
1 spsk. oregano

Bagt Hokkaido og sød kartoffel:
½ hokkaido
1 sød kartoffel
1 spsk. olivenolie
1 tsk. chilflager 1 tsk. spidskommen
Salt og peber
½ lime, saften

Grønkål med ristet sesam:
4-5 stilke grønkål, ribbet og hakket
½ dl. sesamfrø ristet gyldne på tør pande
1½ spsk. ristet sesamolie
1 lille skvæt æblecider eddike
Salt og peber

1 stykke varmerøget laks pr. person, gerne lunet.

Desuden fx. sukkerærter i strimler, snittet rød spidskål, lidt ketjap Manis (sød soya) til at dryppe over, limebåde, dild til garnering

Foto: Sara B. Hansen.



  1. Skyl bulgur og Quinoa og hæld vandet fra. Kom i en gryde med vand, grøntsagsboullion og salt og kog ved middel varme til vandet er absorberet. Sluk og lad trække 20 min. under låg.
  2. Vend aubergine og tomat med olie og krydderier og bag i ovnen i ca. 35-40 min. til let gyldne til gennembagt.
  3. Hokkaido, vask skrællen og fjern kerner, Skær i både. Rens også den søde kartoffel og skær i  skiver på 0,5 cm tykkelse. Vend med olie, spidskommen, chili og bag i ovnen i 35-40 min sammen med tomater og aubergine.
  4. Skyl grønkålen, rib den. Skær den i mindre stykker. Kram sammen med ristet sesamolie, æbleeddike, salt og peber og vend til sidst med ristet sesam.
  5. Snit sukkerærter, skyld dilden og dup tør med køkkenrulle, lun evt. laksen.
  6. Anret med bulgur/quinoa i bunden, dryp lidt ketjap manis over og placer de øvrige elementer ovenpå.


Foto: Sara B. Hansen.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar