Foto: Sara B. Hansen |
Her får I en rigtig hverdagsret, som måske kan blive et hit i den
kommende perode med rusk og regn og koldere temperaturer. Jeg har set flere
varaianter af denne og synes det lød så sjovt, at jeg lige måtte prøve med en
version også.
Retten kan, modsat lasagne, laves på ialt ca. 45 min. så det er
lidt mere hverdagsvenligt. Den er vel nærmest en slags variant af “onepot
pasta”.
Opskriften er tilpasset os selv herhjemme, hvor der ikke er små
børn, hvis den skal være mere børnevenlig, så kan chilien udelades.
Tip: det er oplagt at bruge evt. grøntsagsrester til suppen her, så
anvend gerne jeres egen favoritter.
Ingredienser 4-6 personer:
1 stort løg, hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
3 stængler bladselleri, hakket fint
1 rød peber, tern
1 Habanero chili, finthakket
400 g. hakket oksekød
1 spsk. Grøntsagsboullion, granulat el. 1 terning
5-6 dl. vand
1 spsk. Oregano, tørret
1 spsk, Basilikum, tørret
2 dåser cherrytomater i tomat (fx Muttis) el. alt. fl. hakkede
tomater
3 spsk. koncentreret tomat
Salt og Peber
6 plader fuldkornslasagne brækket i mindre tern
Tilbehør:1 frisk mozzarella i tern, frisk basilikum evt. revet parmesan
Klargør alle grøntsagerne, så du har det hele klar. Det er næsten
"hakkeriet" der tager længst tid.
Varm olivenolie op i en god tykbundet gryde og svits løg og
hvidløg i ca. 6 min. til de er klare og bløde. Tilsæt hakket oksekød og brun
det godt af.
Tilsæt gulerod, chili, peberfrugt, chili og bladselleri og svits det hele godt igennem
Tilsæt bouillon, vand og cherrytomater og krydderier. Lad simre 15
min.
Tilsæt lasagnestykkerne ved at stikke dem ned i retten med lidt afstand imellem,så de ikke klæber sammen. Lad retten simre videre 12 min eller til lasagnepladerne er møre.
Tilsæt lasagnestykkerne ved at stikke dem ned i retten med lidt afstand imellem,så de ikke klæber sammen. Lad retten simre videre 12 min eller til lasagnepladerne er møre.
Ved servering toppes med mozzarella; basilikum og evt. revet
parmesanost.
Følg også Saras Madunivers på FACEBOOK så er du sikker på at
se når der er nye opskrifter :-)
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar