Foto: Sara B. Hansen. |
Server retten med ris til eller måske bare ovenpå en bund af helt fintsnittet spidskål. Det kan jeg selv rigtig god lide.
TIP: Du kan sagtens udskifte grøntsager med andre som du foretrækker elle lige har i køleskabsskuffen.
Foto: Sara B. Hansen. |
4 personer:
Kylling:
260 g. kyllingbryst (2 hele)
1 æggeblomme
1 spsk. maizena
1 spk. soja
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1½ tsk. 7- krydderi (består af Ingefær, kanel, kardemomme, allehåndekanel og sort peber)
olie til stegning
Sur-sød sauce:
70 g. tomatkoncentrat
1 spk. tomatketchup
1/4 dl. riseddike
1½ tsk. sukker
1 spk. soja
1 spk. østersauce
1½ dl. ananasjuice el. van
sort peber
evt. et nip cayennepeber
Grøntsager:
4 skiver ananas fra dåse
1 bundt forårsløg
1 rød peberfrugt
1 bundt grønne asparges
2 gulerødder
1 fed hvidløg
1-2 friske chilifrugter
Tilbehør: ris eller fintsnittet spidskål.
1 håndfuld saltede cashewnødder til at drysse over.
Foto: Sara B. Hansen. |
Start med at skære kyllingfilet i tynde skiver og kom det i en frysepose sammen mad maizenamel. Ryst til alle stykker er helt dækket.
Pisk æggeblommen sammen med krydderier og soja samt østersauce og vend kyllingen heri. Lad det stå på køl i min. 4 timer.
Pisk alle ingredienser til sur-sød sauce sammen i en kande.
Klargør grøntsagerne de skal renses og skæres i skrå skiver. Det er ikke meningen at grøntsagerne skal gennemsteges- de skal endnu være sprøde og farverige ved servering.
Find wokken eller en god sauterpande frem og varm op, kom ½ dl. olie i evt. sesamolie eller måske hvidløgsolie hvis du har.
Steg kyllingkødet i ca. 3 hold. Hvert stykke skal blive gyldent og lidt sprødt på hver side og det er vigtigt ikke bare at komme det hele på af en omgang, da det så vil "koge" i stedet. Lad det dryppe af på køkkenrulle og sæt til side.
Kom finthakket hvidløg og chili på panden og steg det nogle sekunder, tilsæt de øvrige grøntsager. Lad stege i 4 min. ved god varme. Tilsæt den sur- søde sauce og kom kyllingen ved. Lad simre i 2 min. til saucen tykner.
Så er du klar til servering- Velbekomme.
Foto: Sara B. Hansen. |
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar