Foto: Sara B. Hansen |
Denne dejlige kage med marcipan og blommer kan også sagtens laves med andre frugter fx. pære, æble fersken. Her er det med blommer, jeg har desværre ikke noget blommetræ selv i haven så disse er købte. Man kan evt. brug nedfrosne blommer også.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser en springform 24 cm:
150 g. marcipan
125 g. blødt smør
125 g. rørsukker
1 vaniljestang
3 æg
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1/4 tsk. salt
8 blommer. skåret i kvarte
50 g hakkede mandler
Lidt sukker
Foto: Sara B. Hansen |
Riv marcipanen groft og pisk den sammen med blødt smør, rørsukker og korn fra vaniljestangen (som er mast ud med lidt sukker for at separere kornene). Pisk det lyst og skummende.
Tilsæt herefter et æg af gangen og pisk imellem hvert æg.
Sigt mel, kanel, salt og bagepulver i dejen og vend det forsigtig i med lette bevægelser.
Kom bagepapir om bunden i springformen og smør siderne godt med smør kom dejen i formen og læg blommerne, pres dem lidt ned i dejen, drys med lidt sukker og mandler.
Foto: Sara B. Hansen |
Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 min. Mærk efter med en lille kødnål eller lignende og tjek at der ikke hænger dej ved.
Sigt evt. lidt flormelis over og server med cremefraiche eller vaniljeskyr til.
Foto: Sara B. Hansen |
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar