Foto: Sara B. Hansen. |
Herhjemme prøver vi altid at spise vegetarisk mindst en dag og gerne flere dage om ugen og lets face it, vi kan nok ikke løbe fra, at vores og miljøets fremtid afhænger af en ændret tilgang i.f.t. hvad vi spiser.
Vi er nødt til at interessere os for mere klimavenlig kost og heldigvis så er det jo samtidig både sundt og velsmagende :-)
Jeg har fået fingre i Nadia Mathiasens nye kogebog "Flere kødfri dage" og her er der rigtig god inspiration at hente. Opskriften her er min frie version af hendes opskrift.
Jeg har brugt rødbede, knoldselleri, butternut squash, pastinak, gulerod og rødbede og for at intensivere smagen yderligere har jeg tilføjet lidt balsamico glace og soya - sammen med den langsomme karamelisering gør det virklig rodfrugttoppingen helt vidunderlig.
Ingredienser 4 personer:
Foto: Sara B. Hansen. |
Rodfrugttopping:
ialt ca. 1 kilo rodfrugter fx:
2 pastinakker
3 gulerødder
3 rødbeder
1/4 butternutsquash
½ knoldselleri
5 rødløg
2 store fed hvidløg
40 g smør
1 spsk. Balsamico Glace
2 spsk. Soja
2 tsk. timian
Salt og peber
Kartoffelmos:
1½ kilo kartofler
1-2 spsk. smør
2 dl. mælk
salt, Peber
Klargør alle grøntsagerne, skræl rodfrugterne og skær i små tern. Skær også løgene i tern og hak hvidløget fint. Smelt smør på en stor pande og lad det brune lidt, hæld løg, hvidløg,timian og rodfrugter på panden og lad det sautere ved jævn varme i 15 min. rør jævnligt. Tilsæt balsamico glace og soja lad sautere videre i 15.20 min. Grøntsager og løg skal karamellisere.
Skræl kartofler til mosen og skær i grove tern. Kog møre i letsaltet vand. Mos dem efterfølgende og bland med mælk, salt og smør samt friskkværnet peber.
Server med de karamelliserede rodfrugter på toppen og masser af frisk klippet purløg.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar