Foto: Sara B. Hansen |
Foto: Sara B. Hansen |
Tyrkisk Pizza:
Dej:
ca. 400 g. mel
½ pakke gær
2 spsk. raps eller olievnolie
3 dl. lunken vand
1 tsk. Salt
1 tsk. sukker
1 æg til pensling af kanter
Fyld:
2 løg, hakket
1-2 fed hvidløg, finthakket
3 dl. tomat passato
400 g. hakket oksekød
2 tsk. spidskommen
2 gulerødder, groftrevet
1 spsk. oregano
2 røde chilipebre, hakket
Salt og peber
Desuden skal der bruges 250 g. revet mozzarella eller gouda ost. samt frisk persille til drys.
Foto: Sara B. Hansen |
Foto: Sara B. Hansen |
Rør gæren ud i vandet. tilsæt salt, sukker og olie og rør melet i lidt af gangen. Dejen skal være smidig og let at arbejde med. Lad den hæve tildækket i en skål smurt med lidt olie og et fugtig klæde over.
Del dejen i 8 klumper, som hver rulles ud til en lille aflang pizza ca. 15 cm lang og 10 cm.bred.
Fordel kødsaucen på midten af dejstykket og kom revet ost ovenpå. Fold dejen lidt indover fyldet og tryk dejen sammen i hver ende, så der dannes en bådagtig form.
Bag i 200 grader varm ovn ca. 15 min.til gyldne og gennembagte.
Drys med friskhakket persille og server med salat til.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen |
Det står tilsæt hakket aubergine i beskrivelsen. Der står ikke noget om aubergine i fyldlisten?
SvarSletBeklager det sene svar, havde ikke set din kommentar, Det skyldes at jeg foreslår, at man kan bruge ennrest at´f fyldte auberginer som der er et link til i opskriften. Det er en mulighed men ikke nødvendighed at tilsætte. Du kan evt. bruge en lille aubergine ( evt. halv stor) og hakke og stege med.
Slet