Foto: Sara B. Hansen |
Foto: Sara B. Hansen |
Fyldte Auberginer:
2 auberginer
Olivenolie
Lidt salt
2 løg, hakket
1-2 fed hvidløg, finthakket
3 dl. tomat passato
400 g. hakket oksekød
2 tsk. spidskommen
2 gulerødder, groftrevet
1 spsk. oregano
2 røde chilipebre, hakket
Salt og peber
1 skive feta, smuldret
2 tomater i skiver
Lidt dild
Tzatziki:
2 dl. græsk youghurt 2%
1 agurk
1 tsk. salt
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Friskkværnet peber
1 bundt dild, hakket
Desuden Ris, kogt efter anvisning på pakken
Tzatziki:
Riv agurken groft, drys med salt og lad afvande i en si i ca. 15 min. Knug agurken godt. Bland dressingen af de øvrige ingredienser og vend agurken i. Lad gerne trække koldt i nogle timer inden servering.
Foto: Sara B. Hansen |
Halver auberginerne og snit dem på skærefladen i tern ca. 0,5 cm. dybt. Skær også en lille flad skive af bunden så de står bedre. Kom olivenolie på en pande og steg auberginerne ca. 5 min. på hver side. Skrab forsigtigt en del af fyldet ud hak det med en kniv og gem det i en skål. Drys de udhulede auberginer med lidt salt. Placer dem i et ildfast fad. Tænd ovnen på 200 grader.
Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie ca. 4-5 min. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt. Tilsæt spidskommen, chili, oregano,gulerødder, hakket aubergine, salt og peber samt tomatpassato og lad simre 8 min.
Foto: Sara B. Hansen |
Kom fyldet i de udhulede auberginer.Gem det fyld der bliver til overs og brug det næste dag som fyld i små tyrkiske pizzaer.
Drys med smuldret feta og placer en tomatskive på. Sæt i ovnen 20-25 min.
Foto: Sara B. Hansen |
Kog imens ris efter anvisning på pakken.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen |
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar