søndag den 22. juli 2018

Marinerede kyllingspyd m. champignon og grøn peber, serveret med kartoffelsalat med tomat, bønner og ristet sesam og humus.

Foto: Sara B. Hansen
Dejlig sommermad med mørt og saftigt kylling, skøn salat og humus. Vi fik spist virkelig sent i går, som man ofte gør sydpå og stemningen er da også lidt derhen af, med de lune aftener hvor man kan sidde ude sent :)

Det betød også bare at lyset var blevet lidt ringe i forhold til billeder.
Så selvom spydene kan se lidt brændte ud(på billederne af dem tilberedt), så var det ikke tilfældet, lyset fremhæver bare de blå og mørke farver. Jeg lover at det smagte skønt :-)

Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser 4 store spyd:

Marineret kylling:
520 g. kyllingindefilet (gerne god kvalitet)
½ dl. olivenolie
1 spsk. 7- krydderi
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. chili
Saften fra 1 citron

1 grøn peber i stykker
ca. 8 hele champignon, rensede
lidt olie til pensling inden stegning
Salt og peber

Humus:
1 dåse kikærter
1-2 fed hvidløg
2 spk. thahin
½ dl. olivenolie
saft fra ½ citron
evt. lidt vand( hvis den er meget fast)
Salt og peber
lidt oliven eller sesamolie til at dryppe over og evt. lidt chiliflager

Kartoffelsalat med bønner, tomat og ristet sesam:
500 g. små fine kartofler
1 pakke friske grønne bønner
4 tomater
1 dl. sesamfrø
1 rødløg, i mindre tern
Marinade:
4 spk. citronolivenolie
1½ spk. hvid balsamico eller æbleeddike
Salt og peber

Foto: Sara B. Hansen


Sådan gør du:

Kyllingspyd:
Bland alle ingredienser til marinaden og kom kyllinginderfilet i marinaden, vend godt rundt. Lad marinere så længe som muligt og mindst 2 timer ( gerne natten over).
Sæt det marinerede kylling på spyd(gerne af metal) sammen med grøn peber og champignon. inden de grilels pensles med lidt olie og drysses med salt og peber. Grilles til gennemstegt.

Foto: Sara B. Hansen

Humus:
Blend alle ingredienser til en glat humus, juster evt. med lidt vand hvis den er for fast.dryp lidt olie og chiliflager over inden servering.

Kartoffelsalat:
Kog kartoflerne til de er akkurat møre men stadig faste. Kog bønnerne 3 min. i letsaltet vand og skyl dem straks med koldt vand. Lad begge dele køle af. Skær kartofler i halve og del også bønnerne så de er knap så lange, Hak løget og skær tomater i mindre stykker. Bland det hele i en skål sammen med marinaden. Smag til med salt og peber. Rist sesamfrø på en tør pande og drys over lige inden servering.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar