Foto: Sara B. Hansen. |
Lav kuglerne af is nogle timer før og svøb dem enkeltvis i husholdningsfilm og kom i fryseren igen. Det gør det meget lettere hurtigt at anrette.
Det er vigtigt at pandekagerne er rimelig stor 30 cm. er fint. der skal være plads til at snøre dem sammen.
Mette Blomsterberg bruger vaniljestængerne skåret i fine tynde strimler, skoldet og opbevaret på køl til de skal snøres om.
Jeg synes ikke det var let at få til at fungere og det kræver nogle ret lange vaniljestænger. Næste gang tror jeg simpelthen jeg vælger at snørre dem med Jordbær eller karamel sliksnørre :-)
Ingredienser 8 stk:
Korn fra en vaniljestang
65 g. sukker
100 g, hvedemel
3 æg
65 g. smeltet smør
2½ dl. mælk.
1 liter god vaniljeis.
Jordbær- citroncoulis:
150 g. jordbær friske eller frosne
100 g. sukker
korn fra ½-1 vaniljestang
1 citron saft og noget af skrællen
½ dl. vand
Desuden: jordbærsnøre til at surre om pandekagesækken- eller vaniljestænger.
Pandekager:
Flæk vaniljestangen og rør kornene ud med lidt sukker. Hvis du vil snøre pandekagerne sammen med vaniljestænger skal du skære den i helt tynde strimler, skolde dem, tørre med køkkenrulle og opbevare i en pose på køl til de skal bruges.
Bland vaniljekorn, sukker, mel og pisk det godt med æggene. Tilsæt mælken. Smelt smør på den pande du skal bruge. Hæld det i dejen og rør rundt.
Steg pandekagerne ved god varme uden brug af yderligere smør. Sæt dem til side.
Coulis:
Kog alle ingredienser op i en gryde til bærrene er møre. Skum evt. af undervejs om nødvendigt. Tag gryden af og tag vaniljestangen op. Blend det jævnt med en stavblender og passer det gennem en sigte. Lad køle helt af inden brug.
Lav kuglerne af is nogle timer før og svøb dem enkeltvis i husholdnings film og kom i fryseren igen. Det gør det meget lettere hurtigt at anrette.
Anretning. Kom en kugle is på midten af hver pandekage og snør den sammen og bind snørren om.
På en tallerken kommes en cirkel jordbær- citroncoulis og pandekagen placeres på midten.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar