søndag den 9. oktober 2016

Ungarsk Gullasch.

Foto: Sara. B. Hansen.
Søndag byder på dejlig simremad med masser af smag, grøntsager og lækkert mørt kød - sikke en skøn duft der har spredt sig her i huset gennem dagen mens gryden med gullasch har småsimret.
Jeg har lavet en god stor portion og satser på at have mad til to dage. Den ene dag med kartoffelmos og den anden dag med ris til.



Foto: Sara. B. Hansen.


Ingredienser til 4 personer.

1000 g. skært oksekød
4 løg
4 store gulerødder
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 fed hvidløg
50 g. bacon i mindre tern
3 spsk. hvedemel
Salt og peber
2 spsk. tomatkoncentrat
1 karton tomat passata
4 dl. vand
1 stor spsk. røget paprika
1 spsk. stærk paprika
1 tsk.stødt spidskommen
2 lauerbærblade
1-2 tsk. sukker
Salt og peber
Hakket persille

Evt. lidt fløde


Foto: Sara. B. Hansen.

Lad kødet stå på køkkenbordet i ca. 1 times tid til køkkentemperatur. Gør grøntsagerne klar, skræl og halver gulerødder og skær i skiver, hak løgene samt peberfrugterne og hvidløget så alt er klar.
Kom mel og salt og peber i en stor frysepose, kom kødet deri og ryst grundigt, så melet fordeles på kødet.
Svits grøntsagerne i 4-5 min i lidt olie. Tag dem over i en skål og smelt lidt smør og olie i gryden. Brun kødet ved god varme af to omgange. Kom kødet tilbage i gryden sammen med grøntsagerne og tomatkoncentrat, tomat passata, vand samt krydderier og sukker.
Lad rette simre ved lav varme i 1½ til to timer til kødet er mørt. Rund evt. retten af med 1 dl. fløde og drys med hakket persille.Server med kartoffelmos til eller ris.


Foto: Sara. B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara. B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar