Foto: Sara. B. Hansen. |
Jeg har lavet en god stor portion og satser på at have mad til to dage. Den ene dag med kartoffelmos og den anden dag med ris til.
Foto: Sara. B. Hansen. |
Ingredienser til 4 personer.
1000 g. skært oksekød
4 løg
4 store gulerødder
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 fed hvidløg
50 g. bacon i mindre tern
3 spsk. hvedemel
Salt og peber
2 spsk. tomatkoncentrat
1 karton tomat passata
4 dl. vand
1 stor spsk. røget paprika
1 spsk. stærk paprika
1 tsk.stødt spidskommen
2 lauerbærblade
1-2 tsk. sukker
Salt og peber
Hakket persille
Evt. lidt fløde
Foto: Sara. B. Hansen. |
Lad kødet stå på køkkenbordet i ca. 1 times tid til køkkentemperatur. Gør grøntsagerne klar, skræl og halver gulerødder og skær i skiver, hak løgene samt peberfrugterne og hvidløget så alt er klar.
Kom mel og salt og peber i en stor frysepose, kom kødet deri og ryst grundigt, så melet fordeles på kødet.
Svits grøntsagerne i 4-5 min i lidt olie. Tag dem over i en skål og smelt lidt smør og olie i gryden. Brun kødet ved god varme af to omgange. Kom kødet tilbage i gryden sammen med grøntsagerne og tomatkoncentrat, tomat passata, vand samt krydderier og sukker.
Lad rette simre ved lav varme i 1½ til to timer til kødet er mørt. Rund evt. retten af med 1 dl. fløde og drys med hakket persille.Server med kartoffelmos til eller ris.
Foto: Sara. B. Hansen. |
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara. B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar