Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer:
500 g. Hakket lamme - eller oksekød
1 kilo kartofler, skrællet og skåret i tern.
3 gulerødder i mindre tern
2 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
2 røde chilipebre u. kerner, hakket
1 squash, små tern
150 g. frosne ærter
2 dl. oksefond
2 spsk. tomatkoncentrat
1 tsk. hakket korianderpasta(på glas) eller 2 spsk. frisk koriander
1 spsk. Garam Marsala
1½ tsk. Gurkemeje
Salt/peber
1 lime
Foto: Sara B. Hansen. |
Klargør alle grøntsagerne. Kog kartoflerne(som er skåret i tern) i ca. 5 min og hæld dem i et dørslag så vandet løber fra.
Kom lidt olie i en god sauterpande eller gryde og svits kødet efter ca. 5 min tilsættes løg,chili, hvidløg og gulerødder samt garam marsala. Lad svitse med med nogle 4-5 min. Tilsæt oksefond samt tomatkoncentrat og de frosne ærter og lad retten simre 8-10 min.smag til med salt og peber.
Kom kød og grøntsags blandingen over i et ildfast fad. Steg nu de kogte kartoffeltern i en blanding af olie og smør, tilsæt gurkemeje og koriander, efter ca. 5 min. hældes kartoflerne over kødet. Pres saften af 1 limefrugt henover retten.
Kom kød og grøntsags blandingen over i et ildfast fad. Steg nu de kogte kartoffeltern i en blanding af olie og smør, tilsæt gurkemeje og koriander, efter ca. 5 min. hældes kartoflerne over kødet. Pres saften af 1 limefrugt henover retten.
Herefter sættes den i en 200 grader varm ovn og bages ca. 30 min. til kartoflerne er gyldne.
Server med en god salat til.
Følg også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar