torsdag den 27. oktober 2016

Sheperds pie - i Indiske klæder.

Foto: Sara B. Hansen.
En lækker, nem og billig (hverdags)ret som er inspireret af den engelske ret shepards pie / cottage pie men lavet som den ville se ud i Indien  :-) Den kan laves af lamme eller oksekød og gerne med en masse grøntsager også. Den er helt fin som "tøm køleskabet" ret hvor de to forskellige kartofler der ligger der i grøntsagsskuffen, en squash du aldrig fik brugt eller måske noget blomkål fint kan bruges.

Ingredienser 4 personer:

500 g. Hakket lamme - eller oksekød
1 kilo kartofler, skrællet og skåret i tern.
3 gulerødder i mindre tern
2 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
2 røde chilipebre u. kerner, hakket
1 squash, små tern
150 g. frosne ærter
2 dl. oksefond
2 spsk. tomatkoncentrat
1 tsk. hakket korianderpasta(på glas) eller 2 spsk. frisk koriander
1 spsk. Garam Marsala
1½ tsk. Gurkemeje
Salt/peber
1 lime

Foto: Sara B. Hansen.

Klargør alle grøntsagerne. Kog kartoflerne(som er skåret i tern) i ca. 5 min og hæld dem i et dørslag så vandet løber fra.
Kom lidt olie i en god sauterpande eller gryde og svits kødet efter ca. 5 min tilsættes løg,chili, hvidløg og gulerødder samt garam marsala. Lad svitse med med nogle 4-5 min. Tilsæt oksefond samt tomatkoncentrat og de frosne ærter og lad retten simre 8-10 min.smag til med salt og peber.

Kom kød og grøntsags blandingen over i et ildfast fad. Steg nu de kogte kartoffeltern i en blanding af olie og smør, tilsæt gurkemeje og koriander, efter ca. 5 min. hældes kartoflerne over kødet. Pres saften af 1 limefrugt henover retten.
Herefter sættes den i en 200 grader varm ovn og bages ca. 30 min. til kartoflerne er gyldne.
Server med en god salat til.

Følg også Saras Madunivers på FACEBOOK.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar