Foto: Sara B. Hansen. |
En virkelig lækker og nem kage som smager helt vidunderligt til eftermiddagskaffen. Den er lavet med en god olivenolie i stedet for smør og det giver en dejlig konsistens og smager ikke igennem på nogen måde.Den er toppet med citronglasur og revet citronskal og en smule pistacie. Enkel smuk og lækker.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser:
150 g sukker
3 æg1 dl. god øko. jomfru olivenolie1½ dl mælk1 usprøjtet øko. citron, saft og skal225 g hvedemel1½ tsk. bagepulver
3 æg1 dl. god øko. jomfru olivenolie1½ dl mælk1 usprøjtet øko. citron, saft og skal225 g hvedemel1½ tsk. bagepulver
Pynt
1½ dl. flormelisSaften fra ca. ½ usprøjtet citron
Lidt revet citronskal
2 tsk. hakket pistacienødder
1½ dl. flormelisSaften fra ca. ½ usprøjtet citron
Lidt revet citronskal
2 tsk. hakket pistacienødder
Foto: Sara B. Hansen |
Rør æg og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt citron saft og skal samt olivenolie og rør sammen. Rør mælk i. Bland mel og bagepulver og rør det forsigtigt i dejen.Tilsæt 2 spsk. birkes og vend dejen sammen.
Beklæd en form med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen nederst i ovnen ved 170º i ca. 45-50 min.
Prøv at prikke med en kødnål, for at se om kagen er gennembagt. Afkøl kagen lidt, inden den tages ud af formen.
Beklæd en form med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen nederst i ovnen ved 170º i ca. 45-50 min.
Prøv at prikke med en kødnål, for at se om kagen er gennembagt. Afkøl kagen lidt, inden den tages ud af formen.
Rør en glasur af flormelis og citronsaft og pynt kagen med den. Drys fine strimler af citronskal samt pistacie over, mens glasuren stadig er fugtig.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar