fredag den 28. oktober 2016

Mørk chokolademousse med makronknas og rød grape.

Foto: Sara B. Hansen.
Så er det blevet weekend og det skal da markeres med en lækker lille dessert efter en god middag. Her en god mørk chokolademousse med fyldig smag, som er nem at lave og smager skønt. Toppet med en klat flødeskum, knust makron en rød grapefrugtfilet og en grøn vindrue. Hvis i er mange skal du vær opmærksom på at opskriften her kun er til to personer - men den kan selvfølgelig ganges op efter behov.

Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser 2 personer:

2 æggeblommer
1 spsk. sukker
75 g. god mørk chokolade min. 70 % (gerne 80)
2 dl. piskefløde
2 makroner, knust
2 røde grapefrugtfileter
1 grøn vindrue, halveret

Foto: Sara B. Hansen


Smelt chokoladen over vandbad eller i en chokoladesmelter. Pisk fløden men ikke alt for stiv.
pisk æggeblommer og sukker til en helt hvid og luftig æggesnaps. Hæld den smeltede chokolade i æggesnapsen i en tynd stråle mens der hele tiden røres. Tilsæt lidt flødeskum og vend det sammen tilsæt efterfølgende mere af flødeskummet men gem lige til pynt af desserten. Vend med lette bevægelser moussen sammen. Fyld den på serverings glas - evt. ved at bruge en sprøjtepose så du holder glassene rene. Top med flødeskum, makron, grapefilet og en halv vindrue. Sæt på køl i mindst 2 timer inden servering.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar