Foto: Sara B. Hansen. |
Denne suppe, som vi har nydt her til aften, smager simpelthen bare skøøøøøønt!
Du kan skrue lidt op og ned for krydderier og evt. undlade den friske chili som garnering hvis du foretrækker en knap så stærk suppe, men jeg synes selv den er helt perfekt sådan her :-)
Jeg har endda lidt farverige gulerødder i fra egen høst (flotte blålilla, orange, gule og hvide) - hvilket ikke gør glæden mindre. Der er frisklavede rejescips som tilbehør, hvilket er rigtig lækkert - men suppen kan serveres uden - og er i sig selv ganske sund og lækker.
Håber I alle har en dejlig sommer med masser af hygge, gode måltider og oplevelser :-)
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4-6 personer (lidt efter hvor stor appetit man har):
250 g. kyllingefilet i strimler
1 fed hakket hvidløg
4 cm frisk ingefær, skrællet og skåret i fine tern.
1½ l. kyllingfond eller grøntsags.
½ kinakål i fine strimler
150 g. sukkerærter i tynde skår skiver
4-6 gulerødder skåret i skiver på skrå
4 forårsløg
100 g. friske bønnespirer
2 tsk. sambal Olek
3 spsk. fiskesovs
1 spsk. oyestersauce
1 spsk. sukker
100 g. fuldkornsnudler
2 spsk. jordnødde - eller sesamolie
Garnering:
Jordnødder, hakket groft
Frisk chili i skiver
frisk Koriander
Tilbehør:
Rejechips, koge i olie efter anvisning på pakken (de har dem i Netto for tiden - men ellers findes de i asiatiske butikker og på nettet).
Foto: Sara B. Hansen. |
Opvarm olien i en god wok eller alternativt gryde. Steg hvidløg og Ingefær i 1 minut, tilsæt derefter kylling i strimler og steg i 5 min.
Bring hønse- /grøntsagsfond i kog i en anden gryde.
Kom grøntsagerne ned til kyllingen og lad svitse med i nogle min. til de falder lidt sammen og hæld derefter den varme fond/ bouillion henover. Smag til med fiskesovs. oyestersauce, sambal olek og sukker. Evt. lidt peber men ikke salt da der er rigeligt i fishsauce og fond.
Kom nudlerne i suppen og lad koge med til de er møre.
Server med jordnødder, chili og rejechips.
Find mig også på Facebook.
Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar