Foto: Sara B. Hansen |
Når man bager dem selv, kan man også selv vælge, hvor store man ønsker brødene og det synes jeg er rart.
Disse er ca. 15 cm i diameter. Jeg bager altid en lidt større portion og smider så lidt i fryseren til en anden dag. Kødet må meget gerne marinere nogle timer- men mindre kan også gøre det.
Foto: Sara B. Hansen |
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser 4 personer:
Pitabrød:
50 g. øko. gær
4 dl. lunken vand
2 dl. mælk
1½ tsk. groft salt
1 tsk. sukker
450 g. hvid hvede
400 g. hvedemel
Kyllingkebab:
800 g. Kyllingbryst skåret i tynde skiver
3 spsk. olivenolie
2 spsk. kebabkrydderi
½ tsk. cayennepeber
Friskkværnet peber.
Dressing:
2 ½ dl. creme fraice 6%
1 lille fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
Friskkværnet peber
lidt salt
2 spsk. hakket persille.
Desuden: Salat, tomat, agurk, majs, revet gulerod. rødløg eller hvad du nu kan lide at komme i dine pitabrød.
Foto: Sara B. Hansen |
Tilføj billedtekst |
Pitabrød:
Rør gæren ud i lidt af den lunkne vand og tilsæt herefter resten af vand/mælken. Kom salt og Sukker i og kom begge typer mel i lidt af gangen. Ælt dejen til den er elastisk og glat. Smør en skål med lidt olie og kom dejen heri. Lad hæve i cirka en time.
Del dejen i cirka 12- 13 lige store stykker og rul hver af dem til flade runde brød. Lad dem hæve i 15 min.
Bag af flere omgange i ca. 10 min ved 200 garder varmluft. Brødene hæver op og danner en fin luftlomme i midten.
Foto: Sara B. Hansen |
Rør alle ingredienser til dressingen sammen og lad stå på køl indtil servering.
Klargør tilbehøret, snit salat, riv gulerod med videre.
Steg den marinerede kylling ved god varme til den er gennemstegt og lidt gylden- brug evt. en god wok dertil og ellers bare en pande.
Sæt det hele på bordet, så hver især kan lave sit pitabrød.
Find mig også på: FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar