Foto: Sara B. Hansen. |
1 Rulle filodej, optøet.
40 g. smeltet smør
Lidt kanelsukker
Æbler:
4 belle de boscop æbler, skrællet og i tern
6 spsk. rørsukker
2 kanelstænger
Lidt vaniljekorn
1 dl. vand
Creme.
2½ dl.sødmælk
2 æg
1 spsk. maizena
½ tsk. vailjekorn
Kog æbler med de øvrige ingredienser i ca. 15-20 min. til en grød, lad den køle lidt. Rør alle ingredienser til cremen sammen i en gryde og bring det i kog. Pisk kraftigt til du har en jævn tyk creme. Hæld i en skål og lad køle lidt.
Smør eller brug bagespray til muffinformen. Klip firkanter ud af filodejen ca. 10 x 10 cm og beklæd formen, Hjørnerne skal stritte lidt. Lav ca. 4 lag og ind i mellem pensles de med lidt smør og drysses med lidt kanelsukker. Bag dem i ovnen ved 200 grader til de begynder at blive let gyldne. Fyld med 1 spsk. creme og 1 spsk. æble og drys med lidt kanelsukker,Bag dem så færdige det går rimelig hurtigt så hold øje med dem. Løft de sprøde kurve forsigtigt op af formen og lad køle lidt.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Hvor er de dekorative - som små dessertblomster! Jeg elsker den slags desserter, der er enkle at frembringe og smukke at se på. For ikke at glemme lækre at spise.
SvarSletTak skal du have :-) synes også selv de ser så fine og enkle ud og smagte samtidig godt :-)
Slet