Foto: Sara B. Hansen. |
Jeg lavede dem med cashewnødder og tilsatte lidt chiafrø. Du kan bruge dem som alternativ til den alm. kulhydratrige burgerbolle, der måske plejer at omslutte din yndlings burger ( jeg tror let det kan blive din nye favorit!), det er det i hver fald her hos mig. OG børnene synes også de smagte godt.
Opskrift til 5 burgerboller:
4 æg + 1 blomme til pensling
1½ dl hytteost
30 g smeltet smør
1½ dl hjemmelavet mandelmel eller cahewnødder
1 spsk. chiafrø
0,7 dl kokosfibre
0,5 dl sesamfrø + til drys
2-3 tsk loppefrøskaller
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Bøffer:
beregn ca. 150 g. kød pr. person, bland med salt, peber, 1 spsk. rød pesto og lidt chiliflager formes til bøffer pensles med lidt olivenolie og drysses med salt og peber og grilles eller steges.
Tilbehør: Salat, tomat, løg, agurk og div. dressinger.
Blend æg og hytteost grundigt - og tilsæt det smeltede smør. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen til den er jævn - brug el-piskeren. Lad dejen hvile ca. 10 min.
Form dejen til boller (4-6 stk) med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir. Klap bollerne flade, så de er ca 1 cm høje. Pensl med sammenpisket æggeblomme og drys med sesamfrø.
Bages ved 200 grader i 25 min. Afkøles på bagerist.
Find mig også på FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar