Foto: Sara B. Clausen. |
Pynt med sommerens bær, har du i haven ( måske ikke endnu men senere) så er du jo heldig og man kan bruge det hele; ribs, blåbær,brombær, jordbær, hindbær e.l.
Ingredienser ca. 10 pers.:
Kagebunde:
3 æg
200 g. sukker
1 tsk. vaniljekorn (Urtekram)
50 g. smør
1 dl. sødmælk
175 g. hvedemel
2 spsk. bagepulver
Et nip salt
En springform, smør og sukker
Creme til kagen:
½ pose cremepulver (Dr. Oetker)
2½ dl. sødmælk
2½ dl. fløde
Bærkompot:
400 g. blandede bær (jeg brugte frosne skovbær og blommer)
100 g. sukker
1 vaniljestang korn + tomme bælg
Pynt. 250 g. friske bær evt. drysses med sigtet flormelis lige inden servering.
Lagkagebunde:
Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en hvid og luftig masse. Smelt smør og bland med sødmælk hæld i æggemassen under piskning skiftevis med sigtet mel og bagepulver.
Smør en springform med smør og drys med sukker. Kom kagedejen i springformen og bag ved 175 grader i ca. 30 min. til den er gylden og gennembagt.Mærk efter med en kødnål. at dejen ikke hænger ved.
Lad kagen køle helt af, før den skæres i to dele med en skarp kniv.
Bærkompot:
Kog bær, sukker og vaniljekorn samt den tomme stang sammen i en gryde til en kompot. lad den køle af.
Creme:
Pisk cremepulver med sødmælk og lad det stå koldt i 30 min. Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt creme og flødeskum sammen med lette bevægelser, brug en dejskraber til det. Tag 2/3 dele af flødecremen og bland med halvdelen af bærkompotten. Fordel resten af bærkompotten på den nederste kagebund.
Læg den øverste kagebund over og top med den sidste 1/3 af flødecremen. Pynt med friske bær. Drys evt. med et fint lag sigtet florsukker.
Find mig også på: FACEBOOK
Ingen kommentarer:
Send en kommentar