Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser ca.20 stk.
1½ dl. trekornsblanding
1 dl havregryn
3½ dl. kogende vand
1 dl. mælk
ca. ½ dl kogt vand (stadig varmt)
50 g. gær
3 spsk. rapsolie
1 spsk. salt
1 spsk. honning
400 g. fuldkornsspelt og Emmermel (Urtekram)
250 g. hvedemel
Foto: Sara B. Clausen. |
Bland trekornsblanding og havregryn i en skål, hæld den kogende vand over og lad trække i ca. 20 min.
Rør gæren ud i mælken tilsæt ca, ½ dl kogt vand for at gøre det lunkent. Kom den afkølede frøblanding i gærblandingen og tilsæt honning, salt og olie. Rør de to typer mel i lidt af gangen. Ælt godt igennem og lad hæve i 1 time. Slå dejen ned og form boller som sættes på bageplader med papir og efterhæver i ca. 40-60 min. Pensles med lidt vand eller mælk og bages i ca. 15-18 min. ved 200 grader til gyldne og gennembagte. Lad køle på rist.
Find mig også på: Facebook.
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar