Foto: Sara B. Clausen. |
2 formbrød et stort og et lidt mindre:
2 dl. knækkede hvedekerner
3 dl. vand
300 g. fuldkornshvedemel
700 g. hvedemel50. g smør
3 dl. yoghurt naturel
2 dl koldt vandt
50 g. gær
2 tsk. sukker eller honning
2½ tsk. salt
Desuden: Æg til pensling, hvide og blå birkes til drys.
Foto: Sara B. Clausen. |
Kog de knækkede hvedekerner i 3 dl vand i ca. 3 min. Kom det i en stor skål og bland med smør, varmen får det til at smelte. Kom herefter yoghurt, koldt vand, salt og sukker i, tjek at det er blevet lunkent og rør så gæren ud i. Tilsæt melet og ælt dejen godt igennem.
Lad hæve dækket af et vådt klæde i ca. 1 time. Del dejen i to klumper og kom i forme som er smurte. Lad efterhæve i 40-60 min. Bages ca. 25-30 min. nederst i en 200 grader varm oven.
Find mig også på : FACEBOOK
Ingen kommentarer:
Send en kommentar